Vindsvåning i Stockholm?

Vi förverkligar drömmen

Milsvid utsikt över takåsarna, långt upp från trafikens larm. En totalrenoverad yta med exklusiva och platsbyggda lösningar. En unik bostad med öppen planlösning, ljus och rymd. Det är inte konstigt att många drömmer om att bo i just en vindsvåning i Stockholm. Här får man tillgång till Stockholms bästa vyer och en oslagbar atmosfär.

Simon Crest är mäklaren för dig som söker en exklusiv vindslägenhet i Stockholm som stämmer överens med just dina önskemål. De senaste åren har vi haft förmånen att få sälja ett flertal av Stockholms absolut mest eftertraktade vinds- och takvåningar och vi vill påstå att de hör till de populäraste lägenhetstyperna just nu. Det betyder att du som köpare behöver tänka smart för att bli ägare till din drömlägenhet.

Ett smart drag för att ligga steget före andra är att registrera dig i vårt spekulantregister. Genom att ange vad du söker och hur stor budget du har att förfoga över så kan vi matcha de objekt som är på väg ut på marknaden direkt mot dig. Många av de försäljningar vi har förmedlat har gjorts som så kallade underhandsförsäljningar där objekten inte ens kommer ut på den öppna marknaden. Det är en försäljningsform som har blivit allt vanligare i Stockholm då långt ifrån alla som säljer sin bostad önskar skylta med den på den öppna marknaden. Processen går dessutom enklare och smidigare för både säljare och intressenter när det räcker med att boka in ett fåtal enskilda visningar för att hitta rätt köpare.

Här kan du registrera dig som spekulant hos oss – en av Stockholms absolut främsta mäklare när det kommer till vindsvåningar:

Sålda vindsvåningar

Objekt som vi har haft glädjen att förmedla

Till salu just nu

Här hittar du alla våra bostäder som finns till salu för tillfället.

TILL SALU

Vi förmedlar din drömbostad

För att kunna presentera en vindsvåning till salu som motsvarar dina önskemål så är det bra om du beskriver dem så tydligt som möjligt när du registrerar dig som spekulant här på hemsidan eller om du väljer att kontakta oss personligen.

Några punkter som kan vara bra att fundera över på förhand kan exempelvis vara:

  • Hur stor ska din vindsvåning helst vara?
  • I vilken stadsdel vill du helst bo? Någon kanske vill ha en vindsvåning i Vasastan medan någon annan föredrar Östermalm eller Sibirien. Bara du vet vilket som är ditt favoritområde.
  • Vill du ha en vindsvåning med terrass, balkong eller burspråk? Eller räcker det med väl tilltagna fönster?
  • Hur många rum ska din bostad ha?
  • Har du några särskilda krav gällande utrustning, till exempel ett stort kök, badrum med badkar eller hiss hela vägen upp?

Vi gör alltid vårt yttersta för att försöka hitta en bostad som stämmer överens på så många punkter som möjligt. Lista gärna dina kriterier uppdelade på måsten och önskemål så blir det lättare för oss att presentera objekt som verkligen passar dig och dina preferenser.

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA OSS GÄRNA!

Kontakta oss

Köp en vindsvåning i Stockholm innan den är byggd

Fler och fler bostadsrättsföreningar ser fördelarna med att bygga om sina råvindar till trivsamma, ljusa och unika bostäder. Det betyder att du som köpare har möjlighet att vara med redan från start, innan din framtida vindsvåning ens är färdigställd.

Vi samarbetar med kunniga byggentreprenörer och fastighetsägare som projekterar och bygger helt nya vindsvåningar på attraktiva adresser både i innerstaden och i närliggande förorter som exempelvis Solna och Bromma. 

Om du är intresserad av en helt nyproducerad vindsvåning så är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse. Genom att vara med från start så har du möjlighet att påverka utformningen av såväl planlösningen som valet av material och utrustning. Läs mer här om hur det går till att köpa en nyproducerad vindsvåning redan innan den kommer ut på marknaden.

Vindsvåning i Stockholm ger mervärde för er BRF

Att konvertera råvindar till vindsvåningar är ett ekonomiskt fördelaktigt beslut om ni har en fastighet med goda förutsättningar för att omdisponera vindsutrymmet. Det som krävs är givetvis ett vindsutrymme med goda förutsättningar för att kunna konverteras till trivsamma bostäder. Känner ni er osäkra på om utrymmena räcker till? Kontakta oss mer än gärna så kommer vi ut och undersöker vinden och ger er snabbt svar på om en konvertering till vindsvåningar kan vara aktuell i ert fall.

En viktig fördel med att omvandla en råvind till en vindsvåning är att det ofta går att sälja bostaden på förhand. Vindsvåningar är mycket eftertraktade, särskilt om köparen ges möjlighet att påverka utformningen och materialvalen. 

Ett argument som kan finnas emot att konvertera en vind är att förvaringsutrymmen går förlorade. Ofta går det att hitta andra utrymmen i fastigheten, så som i föreningens källare. Med dagens utbud av prisvärda och säkra förråd att hyra så finns det ofta bra alternativ till förrådslösningar för de medlemmar som vänder sig mot konverteringen på grund av mindre förvaringsutrymme.

Att bygga om vindsutrymmet till en vindsvåning istället kan både ge ett ordentligt tillskott i bostadsrättsföreningens kassa samtidigt som man förbättrar isoleringen och även säkerheten i fastigheten. Obevakade vindsförråd utgör en högre risk än att ha boende på översta våningsplanet.

Fastighetens yta utnyttjas till max och vindsvåningar i Stockholm betingar idag några av de högsta försäljningspriserna i staden. Det är populärt att bo i vindsvåning då det är möjligt att få en unik bostad med utsikt över takåsarna.

Många bostadsrättsföreningar ser konverteringen av råvinden till en eller flera vindsvåningar som en bra möjlighet att frigöra dolt kapital, för att kunna finansiera underhåll och eventuellt sänka avgifterna och belåningen i föreningen. Finns det inga närliggande underhåll kan försäljningsöverskottet nyttjas som en fond för att kunna avsätta medel till framtida underhåll av fastigheten. Omvandlingen ger ett ordentligt tillskott av friskt kapital som kommer alla i föreningen till nytta.

Utmaningar vid konvertering av råvind till vindsvåning

Givetvis så finns det även vissa utmaningar med att konvertera vindsutrymmen till trivsamma och moderna bostäder att trivas i. För att skapa ett lyxigt penthouse så krävs det att byggnaden har rejäl takhöjd eller möjlighet att omforma byggnaden för att ge utrymme åt stora fönsterytor och kanske en terrass. En takvåning kräver att det finns tillräcklig yta med ståhöjd för att konverteringen ska löna sig, även om det kan gå att bygga på även på höjden.

Andra utmaningar man ofta står inför är att hitta passande utrymmen för nya trappor eller hissar så att de nya ägarna enkelt kan ta sig till det nya våningsplanet. I vissa fall så kan det finnas befintliga anslutningar för VVS, ventilation och rökkanaler som går genom den blivande bostaden. Dessa kan givetvis utnyttjas som en fördel för den nya bostaden, men kan i vissa fall kännas störande så att man får överväga att dra om dem för att ge den nya vindsvåningen rätt känsla och flöde i planeringen.

Dessa är några av de skäl som gör att vi rekommenderar att ni tar kontakt med oss. Vi har goda kontakter i byggbranschen med lång erfarenhet av konvertering av råvindar till vindsvåningar. De vet vilka utmaningar man kan stöta på och vad som behöver undersökas innan man sätter igång med ett projekt. 

Med oss som er partner får ni alltså både professionell hjälp med planeringen och visualiseringen av hur det kommer att bli samt allt som behövs för att presentera projektet på ett tilltalande sätt för spekulanter.

Varmt välkommen att kontakta oss för att få mer information och för att boka ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte där vi går igenom de möjligheter som finns att bygga om vindsvåningen i er BRF till en eller flera trivsamma bostäder.

Boka ett möte med oss