Om Simon Crest

Vi är inte som alla andra

Simon Crest är självsäker, upplyst och världsvan. Med internationell inspiration och en känsla för design och arkitektur har Simon Crest tagit sig an bostadsmarknaden.

Bakom Simon Crest står ett nytänkande team som valt att gå sin egen väg i mäklarbranschen och inte följt normen. Simon Crest har samlat erfarenhet från många branscher för att ta med sig inspiration som tidigare inte förekommit i mäklarbranschen och skapat ett exklusivt, modernt och innovativt varumärke. Simon Crest har också byggt upp ett unikt nätverk av spekulanter för premiumsegmentet för att snabbt och diskret kunna utmärka sig som den aktör som säljer de mest unika bostäderna i Stockholm.

Bakgrund

Simon Crest är idag marknadsledande i Stockholm för nyproducerade vindsvåningar med över 200 sålda vindsvåningar bakom sig. Bolaget startades under 2018 med en vision av att skapa synergier mellan byggbranschen och fastighetsmäklarna. Simon Crest har sedan start verkat för att projektleda och hjälpa byggherrar med exklusiva nyproduktionsprojekt med marknadsanalyser samt utveckling av koncept och paketering av projekten för att möta marknadens behov. Då ingen mäklarfirma kunde möta de behov vi och byggherrarna efterfrågade tog Simon Crest steget att själv bli en mäklarfirma. Vi erbjuder den kreativitet som många av våra kunder efterfrågar för att få fram rätt produkt av bostäder till marknaden i kombination med ett mycket starkt mäklarteam som idag slagit otaliga prisrekord för såväl befintliga som nyproducerade bostäder.

Vår mäklarverksamhet började i liten skala med en försiktig etableringsplan, i stället för att skrika ut vårt namn så jobbade vi lite i det dolda och med våra unika försäljningskanaler som vi byggt upp under många år och redan innan Simon Crest startade. Vi blev snabbt en uppmärksammad aktör genom att sälja flera av Sveriges dyraste lägenheter utan att marknadsföra oss i media eller jaga nya kunder. Vår diskreta etablering berodde helt enkelt på att vi dels ansåg att marknaden kommer se vad vi går för utan att vi behöver slå oss för bröstet, samtidigt som vi som ny aktör ville säkerställa att det inte fanns några brister i de innovativa idéer vi tog med oss till branschen. Idag vet de flesta som söker vindsvåning vilka vi är och allt fler har även uppmärksammat våra prestationer och prisrekord på traditionella bostäder i Stockholms innerstad, Solna och Bromma.

Inget försäljningsuppdrag för stort eller för litet för oss

Vår nisch har gett ringar på vattnet och gjort att vi har kunnat bredda verksamheten till att omfatta allt från befintliga bostäder till alla typer av nyproduktionsprojekt. Vi kommer dock inte släppa vad som varit vår kärna – nyproducerade vindsvåningar.

Vårt team kompletterar varandra bra och består av olika kvalitéer. Vi tror på ständig utveckling och kunskapsanskaffning och tar oss ann nya utmaningar som driver såväl oss som personer samt företaget framåt. Vi ser oss själva som innovativa och nyskapande och strävar efter att hela tiden bryta nya barriärer och slå nya rekord.

Vi jobbar nära både våra säljare och köpare

Vi vill ha nära relation med båda parterna och säkerställa att de ska känna förtroende gentemot oss som mäklare, det har gjort att vi har långsiktiga relationer och ständigt återkommande kunder. Våra unika objekt kräver unika nätverk, vi har samarbetspartners inom flertalet specialområden som kan optimera våra kunders försäljningsvärden för såväl nyproduktioner som befintliga bostäder.

I de nyproduktionsprojekt vi säljer är vi ofta med från projektering till färdiga bostäder. Vi är engagerade från projekteringsskedet och är med byggherren vid upprättande av materiallistor, koncept, planlösningar och annat försäljningsmaterial så används framför så väl som bakom kulisserna.

Den som säljer mest har också flest kunder

Vårt spekulantregister uppdateras dagligen med nya kunder och håller sig alltid aktuellt och färskt. På grund att detta säljs många av våra bostäder underhand. I många fall innan vi ens hinner lägga ut objekten på hemsidan. Vi chansar inte på att hitta köpare till ett objekt utan jobbar istället aktivt med att para ihop våra spekulanter med deras drömbostad. Vill du inte gå miste om ditt nästa drömboende så kan du anmäla dig till vårt spekulantregister samt nyhetsbrev.

Vår ambition

Vi har slagit flertalet rekord och blivit omskrivna i olika sammanhang. Vi har som mål att överträffa våra kunders förväntningar, både i form av service och förtroende men även för att få ut maximalt värde av affären.

Några av våra meriter i urval
 • Sålt Sveriges dyraste lägenhet år 2020
 • Sålt 5 av de dyraste 1orna i Vasastan genom tiderna
 • Sålt 4 av de 10 dyraste lägenheterna i Sverige år 2020
 • Sålt en av Södermalms fem dyraste lägenheter genom tiderna
 • Sålt Vasastans dyraste 2a, 3a, 4a och 5a genom tiderna
 • Sålt 2 av topp 10 dyraste lägenheterna på Kungsholmen genom tiderna
 • Sålt Solnas två dyraste lägenheter genom tiderna
 • Sålt Vasastans dyraste lägenhet genom tiderna
 • Mäklarföretaget med flest försäljningar i Vasastan per mäklare år 2020
 • Nästan en miljard i försäljningsvärde av Simon Crests bäst säljande mäklare år 2020
 • Mäklarföretaget med flest antal försäljningar per mäklare i Sverige år 2020