Om Simon Crest

Vi är inte som alla andra

Simon Crest är självsäker, upplyst och världsvan. Med internationell inspiration och en känsla för design och arkitektur har Simon Crest tagit sig an bostadsmarknaden i Stockholm.

Bakom Simon Crest står ett nytänkande team som har valt att gå sin egen väg i mäklarbranschen och inte följer normen. Simon Crest har samlat erfarenhet från många branscher för att ta med sig inspiration som tidigare inte förekommit i mäklarbranschen. Genom detta har vi skapat ett exklusivt, modernt och innovativt varumärke. Simon Crest har också byggt upp ett unikt nätverk av spekulanter för premiumsegmentet för att snabbt och diskret kunna utmärka sig som den aktör som säljer de mest unika bostäderna i Stockholm.

Bakgrund

Simon Crest är idag marknadsledande i Stockholm för nyproducerade vindsvåningar med över 200 sålda vindsvåningar i portfolion. Bolaget startades 2018 med en vision att skapa synergier mellan byggbransch och fastighetsmäklare.

Simon Crest har sedan start verkat för att projektleda och bistå byggherrar vid exklusiva nyproduktionsprojekt med hjälp av marknadsanalyser, utveckling av koncept och paketering av projekten för att möta marknadens behov. Då ingen mäklarfirma kunde möta de behov vi och byggherrarna hade tog Simon Crest steget att själv bli en mäklarfirma. Vi tillhandahåller den kreativitet som många av våra kunder efterfrågar för att få fram rätt bostäder till marknaden. Detta i kombination med ett mycket starkt mäklarteam har lett till framgångar i form av otaliga prisrekord för såväl befintliga som nyproducerade bostäder.

Vår mäklarverksamhet började i liten skala med en försiktig etableringsplan. Istället för att skrika ut vårt namn så jobbade vi först lite i det dolda. Med våra unika försäljningskanaler, som vi byggt upp under många år och redan innan Simon Crest startade, blev vi snabbt en uppmärksammad aktör genom att sälja flera av Sveriges dyraste lägenheter. Detta utan att marknadsföra oss i media eller jaga nya kunder. Vår diskreta etableringsstrategi utgick ifrån att vi ansåg att marknaden skulle se vad vi går för, utan att vi behövde slå oss för bröstet. Samtidigt ville vi som ny aktör säkerställa att det inte fanns några brister i de innovativa idéer vi tog med oss till branschen. Idag vet de flesta som söker en vindsvåning i Stockholm vilka vi är och allt fler har även uppmärksammat våra prestationer och prisrekord på traditionella bostäder i Stockholms innerstad, Solna och Bromma.

Vi tar oss an alla typer av försäljningsuppdrag

Vår nisch har givit ringar på vattnet och gjort att vi har kunnat bredda verksamheten till att omfatta andra typer av befintliga bostäder samt olika slags nyproduktionsprojekt. Vi kommer dock inte att släppa det som utgör vår kärna – nyproducerade vindsvåningar.

Vårt team kompletterar varandra bra och bidrar med olika kvalitéer och kompetens. Vi tror på ständig utveckling och kunskapsanskaffning och tar oss an nya utmaningar som driver såväl oss personligen och företaget framåt. Vi ser oss själva som innovativa och nyskapande och strävar efter att hela tiden bryta nya barriärer och slå nya rekord.

Vi jobbar nära både våra säljare och köpare

Vi vill ha nära relation med båda parter och säkerställa att de ska känna förtroende gentemot oss som mäklare. Det har hjälpt oss att bygga upp långsiktiga relationer och givit oss ständigt återkommande kunder. Våra unika objekt kräver unika nätverk. Tack vare att vi har samarbetspartners inom flertalet specialområden kan vi optimera våra kunders försäljningsvärden för såväl nyproduktioner som befintliga bostäder.

I de nyproduktionsprojekt vi säljer är vi ofta med redan från projekteringen till dess att vi kan presentera de färdiga bostäderna. Vi är med byggherren från start och bistår bland annat vid upprättande av materiallistor, koncept, planlösningar och annat försäljningsmaterial som används både offentligt och bakom kulisserna.

Den som säljer mest har också flest kunder

Vårt spekulantregister uppdateras dagligen med nya kunder och hålls alltid aktuellt och färskt. På grund att detta säljs många av våra bostäder underhand, i många fall innan vi ens hinner lägga ut objekten på hemsidan. Vi chansar inte på att hitta köpare till ett objekt utan jobbar istället aktivt med att para ihop våra spekulanter med deras drömbostad. Vill du inte gå miste om ditt nästa drömboende så kan du anmäla dig till vårt spekulantregister samt vårt nyhetsbrev.

Vår ambition

Vi har slagit flertalet rekord och blivit omskrivna i olika sammanhang. Vi har som mål att överträffa våra kunders förväntningar, både i form av service och förtroende men även för att få ut maximalt värde av affären.

Några av våra meriter i urval
 • Sålt Vasastans dyraste lägenhet genom tiderna
 • Mäklarföretaget med flest antal försäljningar per mäklare i Stockholms innerstad år 2021
 • Mäklarföretaget med näst flest försäljningar i Vasastan per mäklare år 2021
 • Mäklarföretaget med flest antal försäljningar per mäklare i Stockholms län år 2021
 • Mäklarföretaget med flest försäljningar i Vasastan per mäklare år 2020
 • Sålt Sveriges dyraste lägenhet år 2020
 • Högsta försäljningsvärdet av en kvinnlig mäklare år 2020
 • Sålt 4 av de 10 dyraste lägenheterna i Sverige år 2020
 • Sålt Vasastans dyraste 1a, 2a, 3a, 4a och 5a genom tiderna
 • Sålt Solnas två dyraste lägenheter genom tiderna
 • Sålt en av Södermalms fem dyraste lägenheter genom tiderna
 • Sålt 2 av topp 10 dyraste lägenheterna på Kungsholmen genom tiderna
 • Nästan en miljard i försäljningsvärde av Simon Crests bäst säljande mäklare år 2020
 • Mäklarföretaget med flest antal försäljningar per mäklare i Sverige år 2020