Södermalm

Götgatan 81

Vindsvåning i hjärtat av Södermalm

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Vindsvåning under byggnation med magisk takhöjd, terrass i söder, köksö, två badrum, fem takfönster, balkong och perfekt planlösning. Lägenheten är fördelad på 128 kvm entréplan samt 22 kvm boarea på loft. Terrassen är i söderläge med direkt anslutning till vardagsrummet. Balkongen är i motsatt riktning och är belägen ut mot Blekingegatan. Vardagsrummet och köket har fantastisk takhöjd som ger en vidsträckt känsla med karaktär. Materialen är noga utvalda och går i en modern skandinavisk stil. Färdigställande och inflytt är beräknat att äga rum sista september 2022.

Denna fantastiska lägenhet ligger i korsningen Götgatan / Blekingegatan med närhet till allt det Söder har att erbjuda; affärer, butiker, restauranger samt tunnelbana. Ta chansen att förvärva en vindsvåning i hjärtat av Södermalm! Varmt välkommen!

Omsorgsfullt utvalda materialval i jordnära toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata bofaktablad och materiallista under dokumentförteckningen.

PROJEKTET

Nu pågår ombyggnation av råvinden i Brf Obelisken på adresserna Götgatan 81 och Blekingegatan 38. Det byggs totalt åtta vindsvåningar i storlekarna 1-5 rok på en boa mellan 36-150kvm.

Tillträdet sker sista september 2022.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privatvisning av råvinden på plats.

Namn: Brf Obelisken 3

Antal lägenheter: 41

Byggår: 1910-1911

Äkta/oäkta förening: Äkta

Brf Obelisken 3 är förening som äger marken på fastigheten Obelisken 3. Föreningen förvaltade fastigheten 2016 och har totalt 41 bostadslägenheter varav 6 av dessa upplåts som hyresrätt. I föreningen finns även åtta uthyrda lokaler med en total yta på 1167 kvm. Föreningen har tidigare varit en oäkta förening men under beskattningsåret 2019 klassades den som en äkta förening. Byggnaden uppfördes 1910-1911 och färdigställdes under år 1913.

UTFÖRDA UNDERHÅLL
2019 - Renovering av gårdsbjälklag
2018 - Ny cirkulationspump i undercentral
2018 - Installation av nya slottsvred och luftningventiler
2017 - Lätt renovering av tvättstuga
2017 - Stambyte
2015 - Målning av tak
2016 - Utbyte av elstigare
2014 - Renovering av fasad och fönster

AVGIFT
I avgiften ingår värme och vatten. Inga planerade avgiftshöjningar 2022 (kontrollerat 2021-11-25)

TV OCH BREDBAND
Kabelkanaler för fiber gjordes i byggnaden 2017.

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tvättstuga
Grovsoprum

ÄGANDE
Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande är okej, lägsta andel vid delat ägande är 10 procent.

ÖVRIGT
Andrahandsuthyrning måste vara godkänt av styrelsen. Skall innehålla godtagbara skäl för uthyrning i enlighet med hyreslagstiftningen.

Föreningen har en väldigt informativ sida som du kan finna mer på : https://obelisken3.bostadsratterna.se/

Område: Södermalm

Populära Södermalm är en ö i Stockholms innerstad. Stadsdelen sträcker sig mellan Slussen och Skanstull samt Hornstull och Danvikstull. Södermalm har en avslappnad och kreativ känsla med konstnärliga butiker, unika caféer och lummiga torg, såsom Nytorget och Medborgarplatsen. Här hittar du också Mariatorget, en populär och livfull stadspark. Södermalm är rikt av såväl restauranger som trendiga frukostställen. På söder finns ett stort antal bevarade byggnader och bostadsområden och här hittar du bland annat det stilfulla museet Fotografiska, ett modernt fotogalleri. I stadsdelen finns gott om butiker, mataffärer och goda kommunikationer. Även ett flertal förskolor och skolor.

Råvind med fantastisk takhöjd

Magisk takhöjd och fint glasparti mot balkongen

Intresseanmälan

Intresseanmälan