Östermalm

Sibyllegatan 53

Exklusiv och toppmodern stadsvilla på Östermalm

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Exklusiva materialval, perfekt planlösning, eftertraktat läge och lyx - orden som beskriver denna nyproducerade stadsvilla på bästa sätt.

Stadsvillan ligger i eget gårdshus på föreningens innergård. De generösa fönsterpartierna, dubbeldörrarna och takfönsterna inbringar fantastisk ljusinsläpp. Lägenheten är designad av WhyteLilja och inget har lämnats åt slumpen. Här finns bland annat masterdel med en suite, dressingroom, ångbastu och dubbla duschar, stor yta med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, inglasat kontor, totalt tre badrum och separat tvättstuga. Inbyggda takhögtalare i varje rum samt smartbelysningssystem från Plejd. Interiören sammanvävs med husets industriella karaktär och arkitektur, designen är tidlös och noga utvald.

Materialvalen är i nordiska och jordnära toner med en touch av det industriella. Köket är snickeribyggt i mörkgrå kulör, bänkskiva och stänkskydd i ljusbeige granitkeramik och vitvaror från Gaggenau. Under Chevronparketten är vattenburen golvvärme. Badrummen har kakel i beigea toner och blandare från Tapwell, i master bathroom finns separat wc, dubbelhandfat, dubbla inbyggda duschar och ångbastu. Inne i master bedroom går du på en mjuk heltäckningsmatta i grå kulör, här finns ett stort dressingroom med garderober i mörk ekmelamin. Bredvid det inglasade kontoret ligger den separat tvättstugan med gott om förvaring. I ena delen av stadsvillan ligger masterdelen och tvärsöver finns tre sovrum, klädkammare och två badrum. Inbyggda takhögtalare i varje rum samt smartbelysningssystem från Plejd.

Vill du ha egen vinkällare, förvaring eller en kombination? Stort förråd om ca 20 kvm tillhör lägenheten och finns i föreningskällaren.

Inflyttning skiftet februari/mars 2022.

För mer information om materialval, se inspirationsbilder i bildflödet.

Namn: BRF Forellen 1

Antal lägenheter: 12

Byggår: 1883

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

ALLMÄNT
BRF Forellen 1 är en äkta förening och äger marken. Föreningen består av 12 lägenheter och 2 lokaler. Lokalerna ligger i gatuplanet med ingång från gatan. En lokal om c:a 155 kvadratmeter som är uthyrd sedan många år. En lokal om c:a 84 kvadratmeter (som tidigare var bostadsrätt) som f.n. renoveras inför uthyrning.
Fastigheten byggdes under 1882-1883 av Arkitekt A E Melander. Gatuhuset består av 5 våningsplan. En vacker entré med vita väggar med dekoration av spegelglas och pelare. Kalkstensplattor på golv.

UTFÖRT UNDERHÅLL
1992-1993 Stambyte

KOMMANDER UNDERHÅLL
Under år 2021 kommer hisskorgens skjutgrind att bytas ut och rullstolsanpassas. Om något år kommer yttertaken målas om helt eller delvis.

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi och en avsättning till underhållsfond har gjorts.
Inga planerade avgiftshöjningar (bekräftat 2021-11-17 från styrelsen)
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad
Föreningen är skuldfri sedan många år tillbaka men har f.n. en låneskuld om 850 000kr pga av att dem löst in en bostadsrättslokal och som avses vara betald inom två år vilket då gör att föreningen är skuldfri.

AVGIFTEN
I avgiften ingår VA och Värme.
Kanal finns för fiberdragning till lägenheterna via STOKAB. Bostadsrättshavaren får teckna eget abonnemang.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källaren - två tvättmaskiner, två torktumlare samt kallmangel.

OMRÅDE
På Sibyllegatan bor du både med ett lugnt läge och direkt närhet till Östermalms rika utbud av butiker, restauranger och caféer. Härliga promenadstråk längs med vattnet på Strandvägen eller i grönområden som Gärdet, Djurgården och Humlegården. Bra kommunikationer med närhet till både t-bana och bussar.

Område: Östermalm

Östermalm är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen öster om Norrmalm och söder om Djurgården. Området är känt för att vara ett av Stockholms mest exklusiva områden, med högklassiga butiker, restauranger och lyxiga bostäder.

Östermalm har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området var en självständig stad vid namn Östermalm. Idag är Östermalm en modern och livlig stadsdel som har en stilren och elegant atmosfär.

Östermalm är känt för sina exklusiva butiker och varuhus, som NK och Sturegallerian. Här finns också många lyxiga restauranger och kaféer, som erbjuder högkvalitativ mat och dryck.

Stadsdelen har också många gröna områden och parker, som Humlegården och Djurgården. Dessa områden är populära för avkoppling och sportaktiviteter som löpning och cykling.

En av Östermalms mest populära områden är Östermalmstorg, som är känt för sin livliga marknad på helgerna. Här säljs allt från färsk frukt och grönsaker till handgjorda konsthantverk.

Östermalm har också många historiska sevärdheter, som Östermalms saluhall och Tessinska palatset. Stadsdelen har även flera konstmuseer och gallerier, som Nationalmuseum och Artipelag.

Sammanfattningsvis är Östermalm en elegant och exklusiv stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Området är känt för sina högklassiga butiker, restauranger och lyxiga bostäder, gröna områden och historiska sevärdheter. Östermalm är en plats som passar den som söker en sofistikerad och elegant atmosfär, och är ett av Stockholms mest eftertraktade områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan