Nyproduktion

Vasastan

Karlbergsvägen 27A

Snart påbörjas byggnationen av exklusiva vindsvåningar på Vasastans bästa adress!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Hiss rakt in i våningen och takterrass mot söder är bara ett par av denna vindsvånings särskilda kvalitéer!

Via den nyrenoverade hissen kommer ni rakt in i våningens entré med uppvärmt stengolv, takfönster och förvaring bakom eleganta skjutluckor. Ett taklyft ger ett mycket stort och ljust vardagsrum, som rymmer även kök och matplats i öppen planlösning utan synliga takbjälkar och snedtak. Rör er fritt mellan inne och ute genom det stora glasskjutpartiet till den sju kvadratmeter stora och södervända takterrassen på sommarhalvåret. Njut av elden i den arkitektritade braskaminen på vintern. Låt alla delta i matlagning och frukost vid köksön utan skymmande takfläkt. Eleganta kökskåp från SieMatic med inbyggda maskiner från Miele.

Rymligt master bedroom med privat badrum och ljus walk-in-closet.

Påkostade naturmaterial i hela våningen. Kvistfri enstavsparkett med ek på golv, slätmålade väggar och tak, och badrum med italiensk marmor på golv och vägg.

Våningen färdigställs till september 2021 parallellt med resterande råvindsombyggnad i föreningen.

Kontakta mäklaren för mer info och visning av vinden.

Stor omsorg har lagts vid disponeringen av råvinden. Här skapas moderna vindsvåningar med vackra och ljusa rum, god förvaring och välproportionerade utrymmen i logiska rumssamband.
Vindsvåningarna utformas med kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning i anslutning till södervänd takterrass.

Designen är klassiskt elegant. Påkostade naturmaterial som ek, marmor och kalksten används genomgående. Takbjälkar byggs bort för öppen volym till taknock i sociala ytor. Nya tak- och väggytor utförs släta och målas vita. Ursprungliga putsade murstockar blir karaktäristiska inslag genom målning i bruten vit kulör.

Komforten blir hög. Tysta och välventilerade rum, där alla fabrikat är av tysk toppkvalitet: Kökssnickerier från SieMatic, sanitetsporslin från Duravit, vitvaror från Miele och kranar från Grohe.

Vindsutvecklare är Dinkelkrossen med flera genomförda vindsprojekt. Våningarna har ritats av den välrenommerade arkitekten Love Arbén.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privat visning av råvinden på plats, och av inbyggda produkter och materialval i vindsutvecklarens showroom.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata ritningar och beskrivningar under dokumentförteckningen.

Se gärna Dinkelkrossens tidigare referensprojekt på hemsidan dinkelkrossen.se.

Namn: Brf Rosen 13 och 14

Antal lägenheter: 50

Byggår: 1899

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken på adresserna Karlbergsvägen 25-27.

Föreningen består idag av 47 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler. Genom den ombyggnation av råvinden som inleddes september 2020, kommer ytterligare 7 lägenheter med bostadsrätt att tillskapas. Efter genomförd vindsombyggnad kommer föreningen att bestå av 54 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt, samt 3 lokaler.

Föreningens lokalhyresgäster är PickyLiving, Al Dente och Comb.

Föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se

FASTIGHETEN
Byggnaden uppfördes 1899-1900 efter ritningar av arkitekt och byggmästare Albert Siösteen. Fastigheten utgörs av ett gathus med två innergårdar och två gårdshus. Det är en klassisk jugendbyggnad med svart plåttak och fasad i gulbeige slätputs. Mot gatan har fasaden en ritsad dekor.

1975 utfördes en omfattande ombyggnad av fastigheten, med bl a omdisponering av lägenheterna, installation av centralvärme och installation av hissar i gathuset.
Föreningen har lägenhetsförråd, tvättstuga och styrelserum i källaren, men inga gemensamhetslokaler eller parkeringsplatser.

Gårdshusen har inte hiss.

Pågående större renoveringar:
2020/2021 - Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar. I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna i gathuset renoveras.

Tidigare genomförda större renoveringar:
2019 - Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd och ombyggnation av lokalyta i markplan till två nya lägenheter med bostadsrätt.
2011 – Utbyte av samtliga fönster, byte till säkerhetsdörrar till lägenheter, renovering av trapphus, nytt centralt nyckelsystem, postboxar mm. Dränering på gården, tilläggsisolering av brandgavel C-hus, lagning av tak, balkongbygge.
1975 - Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar, centralvärme och hissar

Kommande planerade större renoveringar:
Inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.

ÅRSAVGIFTEN
I årsavgiften ingår värme, vatten och Comhem-basutbud. Bredband från Comhem tecknas av den boende.

Under det pågående vindsprojektet är årsavgiften halverad. Föreningen har idag inte fattat något nytt beslut om ändrad nivå på avgift efter genomfört vindsprojekt.

Efter genomfört vindsprojekt kommer föreningen att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Släta ytor i tak och vägg utan synliga takbjälkar

Tysk toppkvalitet med braskamin från Spartherm och kranar från Grohe

Badrum med Carrarramarmor på golv och vägg

Exklusiva kök från tyska SieMatic och bänk av Carrarramarmor

Torktumlare med energinsparande värmeväxlare och tvättmaskin med praktisk självdosering

Kök, vardagsrum, matplats och takterrass i öppen planlösning

Vindskaraktär med snedtak, murstockar och takfönster

Karlbergsvägen 25-27 i jugendstil längs en av Stockholms boulevarder.

Butiker, skolor och service vid Gustaf Vasa kyrka och Odenplan.

Nära till hela Stockholm och resten av klotet med tunnelbana, pendeltåg och Arlanda Express.

Vasaparken är ett lyckat exempel på en stadspark för alla åldrar och intressen.

Fotbollsplan på sommaren och isbana vintertid. Parklek och konstmuseum. Här finns något för alla.

Populära Rörstrandsgatan med småbutiker, caféer och uteserveringar.

Karlbergs slott med huvudbyggnad från första halvan av 1600-talet.

Cykla eller promenera vid Karlbergssjön, eller ta båten ut på sjön.

Intresseanmälan

Intresseanmälan