Vasastan

Karlbergsvägen 25A

Snart påbörjas byggnationen av exklusiva vindsvåningar på Vasastans bästa adress!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Matrum med dubbla takterrasser mot varsin innergård i denna unika vindsvåning! Möjlighet att välja disponering av våningen, med 4 – 6 rum och kök. Rör er fritt i våningens luftiga planlösning runt centralt placerat kök, badrum och tvättrum.

Entré med uppvärmt stengolv, takfönster och förvaring bakom släta skjutluckor.

Stort och ljust vardagsrum med arkitektritad braskamin, öppet till nock utan synliga balkar, och vertikal yttervägg med spröjsade fönster.

Spatiöst kök och matrum efter taklyft och dubbla takterrasser om totalt 15 kvadratmeter. Eleganta köksskåp från SieMatic, med inbyggda maskiner från Miele. Kyl/frys med vattenansluten ismaskin. Köksö med vinkyl och induktionshäll utan skymmande takfläkt.

Rymligt master bedroom med privat badrum och ljus walk-in-closet.

Påkostade naturmaterial i hela våningen. Chevron-parkett av ek, slätmålade väggar och tak, och badrum med italiensk marmor på golv och vägg.

Våningen färdigställs till september 2021 parallellt med resterande råvindsombyggnad i föreningen.

Kontakta mäklaren för mer info och visning av vinden.

Stor omsorg har lagts vid disponeringen av råvinden. Här skapas moderna vindsvåningar med vackra och ljusa rum, god förvaring och välproportionerade utrymmen i logiska rumssamband.
Vindsvåningarna utformas med kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning i anslutning till södervänd takterrass.

Designen är klassiskt elegant. Påkostade naturmaterial som ek, marmor och kalksten används genomgående. Takbjälkar byggs bort för öppen volym till taknock i sociala ytor. Nya tak- och väggytor utförs släta och målas vita. Ursprungliga putsade murstockar blir karaktäristiska inslag genom målning i bruten vit kulör.

Komforten blir hög. Tysta och välventilerade rum, där alla fabrikat är av tysk toppkvalitet: Kökssnickerier från SieMatic, sanitetsporslin från Duravit, vitvaror från Miele och kranar från Grohe.

Vindsutvecklare är Dinkelkrossen med flera genomförda vindsprojekt. Våningarna har ritats av den välrenommerade arkitekten Love Arbén.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privat visning av råvinden på plats, och av inbyggda produkter och materialval i vindsutvecklarens showroom.

Vindsvåningen kan utformas med 4 rok, 5 rok eller 6 rok. Se de olika alternativen i dokumentlistan.

Se gärna Dinkelkrossens tidigare referensprojekt på hemsidan dinkelkrossen.se.

Namn: Brf Rosen 13 och 14

Antal lägenheter: 50

Byggår: 1899

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken på adresserna Karlbergsvägen 25-27.

Föreningen består idag av 47 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler. Genom den ombyggnation av råvinden som inleddes september 2020, kommer ytterligare 7 lägenheter med bostadsrätt att tillskapas. Efter genomförd vindsombyggnad kommer föreningen att bestå av 54 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt, samt 3 lokaler.

Föreningens lokalhyresgäster är PickyLiving, Al Dente och Comb.

Föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se

FASTIGHETEN
Byggnaden uppfördes 1899-1900 efter ritningar av arkitekt och byggmästare Albert Siösteen. Fastigheten utgörs av ett gathus med två innergårdar och två gårdshus. Det är en klassisk jugendbyggnad med svart plåttak och fasad i gulbeige slätputs. Mot gatan har fasaden en ritsad dekor.

1975 utfördes en omfattande ombyggnad av fastigheten, med bl a omdisponering av lägenheterna, installation av centralvärme och installation av hissar i gathuset.
Föreningen har lägenhetsförråd, tvättstuga och styrelserum i källaren, men inga gemensamhetslokaler eller parkeringsplatser.

Gårdshusen har inte hiss.

Pågående större renoveringar:
2020/2021 - Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar. I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna i gathuset renoveras.

Tidigare genomförda större renoveringar:
2019 - Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd och ombyggnation av lokalyta i markplan till två nya lägenheter med bostadsrätt.
2011 – Utbyte av samtliga fönster, byte till säkerhetsdörrar till lägenheter, renovering av trapphus, nytt centralt nyckelsystem, postboxar mm. Dränering på gården, tilläggsisolering av brandgavel C-hus, lagning av tak, balkongbygge.
1975 - Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar, centralvärme och hissar

Kommande planerade större renoveringar:
Inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.

ÅRSAVGIFTEN
I årsavgiften ingår värme, vatten och Comhem-basutbud. Bredband från Comhem tecknas av den boende.

Under det pågående vindsprojektet är årsavgiften halverad. Föreningen har idag inte fattat något nytt beslut om ändrad nivå på avgift efter genomfört vindsprojekt.

Efter genomfört vindsprojekt kommer föreningen att ha en mycket stark ekonomi. Med projektets resultat bedömer styrelsen att föreningen har möjlighet att amortera av en stor del av sin låneskuld. Eventuell låneamortering skulle, tillsammans med tillkommande 20 % i boarea från vindslägenheterna, innebära att det finns utsikter för föreningen att sänka dagens avgifter.

Område: Vasastan

Tysk toppkvalitet med braskamin från Spartherm och kranar från Grohe

Exklusiva kök från tyska SieMatic och bänk av Carrarramarmor

Torktumlare med energinsparande värmeväxlare och tvättmaskin med praktisk självdosering

Badrum med Carrarramarmor på golv och vägg

Kök, vardagsrum, matplats och takterrass i öppen planlösning

Vindskaraktär med snedtak, murstockar och takfönster

Släta ytor i tak och vägg utan synliga takbjälkar

Intresseanmälan

Intresseanmälan