Nyproduktion

Södermalm

Blekingegatan 38

Vindsvåning i hjärtat av Södermalm

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Vindsvåning under byggnation men terrass och magisk utsikt! Lägenheten är fördelad på hall, badrum, kök/vardagsrum, terrass samt sovalkov av modell större med chans att välja till industriglasdörr som tillval. Terrassen i söderläge är i direkt anslutning till kök/vardagsrum och ger ett fint ljusinsläpp, i kombination med takkupan ges ett genomgående ljus genom hela lägenheten. Materialen är noga utvalda och går i en morden skandinavisk stil. Färdigställande och inflytt är beräknat att äga rum sista september 2022.

Denna fantastiska lägenhet ligger i korsningen Götgatan / Blekingegatan med närhet till allt det Söder har att erbjuda; affärer, butiker, restauranger samt tunnelbana. Ta chansen att förvärva en vindsvåning i hjärtat av Södermalm! Varmt välkommen!

Omsorgsfullt utvalda materialval i jordnära toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata bofaktablad och materiallista under dokumentförteckningen.

PROJEKTET

Nu pågår ombyggnation av råvinden i Brf Obelisken på adresserna Götgatan 81 och Blekingegatan 38. Det byggs totalt åtta vindsvåningar i storlekarna 1-5 rok på en boa mellan 36-150kvm.

Tillträdet sker sista september 2022.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privatvisning av råvinden på plats.

Namn: Brf Obelisken 3

Antal lägenheter: 41

Byggår: 1910-1911

Äkta/oäkta förening: Äkta

Brf Obelisken 3 är förening som äger marken på fastigheten Obelisken 3. Föreningen förvaltade fastigheten 2016 och har totalt 41 bostadslägenheter varav 6 av dessa upplåts som hyresrätt. I föreningen finns även åtta uthyrda lokaler med en total yta på 1167 kvm. Föreningen har tidigare varit en oäkta förening men under beskattningsåret 2019 klassades den som en äkta förening. Byggnaden uppfördes 1910-1911 och färdigställdes under år 1913.

UTFÖRDA UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
2014 - Renovering av fasad och fönster.
2015 - Målning av tak.
2016 - Utbyte av elstigare.
2017 - Stambyte och lätt renovering av tvättstuga.
2018 - Installation av nya slottsvred och luftningventiler. Ny cirkulationspump i undercentral.
2022 - Nya hissar installerades. Trapphuset renoverades i sin helhet. Råvinden byggdes om till vindslägenheter och såldes med bostadsrätt. I samband med att vinden omvandlats till lägenheter byttes plåttaket, nya säkerhetsdörrar och alla dörrar målades.

Fastigheten har återstående renoveringsbehov som ska åtgärdas enligt en etablerad plan.,

AVGIFT
I avgiften ingår värme och vatten. Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd, ca 4-4,5 kvm.
Ingen höjning eller sänkning planerad för avgiften.

TV OCH BREDBAND
Bredband och kabel-TV tillhandahålls av Comhem. Huset är förberett för att kunna dra fiber. Kabelkanaler för detta drogs 2017. Detta bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
- Tvättstuga
- Soprum
- Barnvagns- och cykelförråd i källaren.
- Cykelställ finns på gården.

PARKERING
Det tillämpas boendeparkering i området. Föreningen tillhandahåller inga parkeringar.
Allmänt garage finns att tillgå tvärs över gatan, Stockholm Parkering.

ÖVRIGT
Andrahandsuthyrning måste vara godkänt av styrelsen. Skall innehålla godtagbara skäl för uthyrning i enlighet med hyreslagstiftningen.

Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande är okej, lägsta andel vid delat ägande är 10 procent.

Ombyggnationer ska godkännas av föreningen, läs mer om detta på föreningens hemsida.

Det råder eldningsförbud i de kakelugnar och öppna spisar som finns.

Föreningen anordnar höst- och/eller vårstädning. Trapphusstädning sköts av entreprenör.

Föreningen har en väldigt informativ sida som du kan finna mer på : https://obelisken3.bostadsratterna.se/

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Inspirationsbild för projektet, se planlösning för utformning

Inspirationsbild för projektet, se planlösning för utformning

Utsikt från terrass

Intresseanmälan

Intresseanmälan