Södermalm

Timmermansgatan 37

Dubbla terrasser - två badrum - öppen planlösning - köksö

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Vindsvåning under byggnation med dubbla terrasser, två badrum och hela fyra sovrum. Med bra läge mitt på Södermalm finner ni denna fantastiska vindsvåning med öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och de två terrasserna. Materialvalen är smakfullt utvalda och går i välbalanserade toner. Inflyttning är beräknad till sommaren 2022. Missa inte chansen att förvärva denna fantastiska lägenhet på ca 145 kvm.

Här får du den perfekta kombinationen av stad och närliggande grönområdet Tantolunden. I närheten finns även Mariatorget och i anslutning till det finns några av Stockholms mysigaste restauranger, innehållande exempelvis Rival, Timmermans 1857, Ramblas och Kryp in. Välkommen hem!

Lägenheten byggs med omsorgsfullt utvalda materialval i jordnära toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata ritningar och beskrivningar under dokumentförteckningen.

PROJEKTET

Det kommer byggas 3 stycken vindsvåningar om ca 49-145 kvm.

Tillträde kommer vara till sommaren 2022.

Bilderna är en inspirationsbilder för projektet, utformningen av lägenheten är enligt planlösningen.

Namn: Brf Stören 15

Antal lägenheter: 53

Byggår: 1934

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Tomträtt

Fastigheten uppfördes 1934 och är ett klassiskt funkishus. Brf Stören 15 är en äkta förening som bildades 2001 och förvärvade fastigheten 2010.
Föreningen nyttjar marken via tomträtt, avtalet löper till 2025-06-30. Föreningen har 7 lokaler som de hyr ut till bland annat ett café, frisör och låsmakare. De har även 2 hyresrätter kvar.

Utförda renoveringar och underhåll:
2020 - Fasadrenovering: omputsning av hela huset förutom entréplan, ommålning av hela huset.
2019 - Installation av fiber.
2019 - Iordningställande av ett barnvagnsrum på plan 0.
2018 - Totalrenovering av källaren, inkl renovering av tvättstuga, nybyggd WC samt nya förråd i källaren (Troax-förråd).
2018 - Ny fjärrvärmecentral, inreglering av samtliga radiatorer
2018 - Ny elcentral och mätarskåp i källaren, indragning av tre-fas till samtliga lägenheter inklusive nya elskåp med snabbsäkringar.
2017 - Utvändig målning och renovering av fönsterkarmar och bågar. Nytt energi- och bullerdämpande glas i inre bågen i samtliga lägenheter.
2015 - Fasadrenovering av entréplan + byte till nya fönster i affärslokalerna.
2015 - Dränering av innergården.
2014 - OVK-besiktning, åtgärder av brister gjordes våren 2015.
2013 - Besiktning av fastighetens tak vilket visade sig vara i gott skick samt lagning av fasadens puts.
2013 - Stamspolning.
2012 - Nya säkerhetsdörrar samt ommålning av trapphus.
2004/2005 - Takrenovering.
1988-1990 - Stambyte.

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten och basutbud TV (ComHem). Bredband 1000/1000 Mbit (Stockholms Stadsnät AB) obligatorisk avgift på 79 kr/månad.

Planerat underhåll:
2021 - Radonmätning
2021 - OVK
2021/2022 - Vindsbyggnation
2021/2022 - Renovering av hiss
2021/2022 - Underhåll/ombyggnad av yttertak

Kabel TV
Leverantör: ComHem. Ett basutbud ingår i avgiften.

Bredband
Leverantör: Stockholms Stadsnät AB.
Föreningen har på medlemmarnas uppdrag tecknat ett gruppavtal för bredband via fiber med Stockholms Stadsnät AB. Den obligatoriska kostnaden för bredband via fiber är 79 kr/månad.

Bilplats/Parkering:
För dig som är skriven på Södermalm finns möjlighet att köpa boendeparkering. Detta görs genom Stockholms stads trafikkontor.

Garage:
För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se

Gemensamma utrymmen:
Det finns tvättstuga med torktumlare och torkskåp, trevlig innergård, förråd och barnvagnsrum

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan