Kungsholmen

Sankt eriksgatan 17

Scandinavian Chic på bästa läge på Kungsholmen!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Tänk dig att stiga in i en skandinavisk designad lägenhet på en lugn gata i Paris, fast du egentligen är på bästa läge på Kungsholmen. Lägenheten som är designad i den nordiska designfilosofin Scandinavian Chic har en miljö som utstrålar ljus, minimalism och funktionell elegans. Här är inte bara en plats att bo på, här är en fristad som förenar skandinavisk designs renhet och funktion med den parisiska charmen och historian.

Lägenheten erbjuder tidstypiska attribut så som fiskbensparkett, burspråk med djupa fönster, speglade fönsternischer och vackra snickerier förädlade med genomtänkta färg- och materialval. Generös takhöjd och stora fönster som bidrar till ett generöst ljusinsläpp - detta i kombination med platsbyggda snickerier och en social öppen planlösning gör att lägenheten upplevs stor och luftig.

Sankt Eriksgatan 17 ligger på en lugn gata med närhet till parker och härliga promenadstråk längs Norr Mälarstrand. Goda kommunikationer via Fridhemsplan och på några minuter tar du dig över till Vasastan. Brf Karlsvik 39 är en mycket bra förening med god ekonomi. Föreningen har en belåningsgrad på endast 292 kr/kvm och låga avgifter.

Varmt välkommen på visning!

HALL: I hallen välkomnas du av en platsbyggd hallmöbel med praktiska förvaringsskåp och avhängningsmöjligheter som speglar den skandinaviska funktionaliteten. Beiget klinker på golvet.

KÖK: Köket är modernt men håller sig troget till skandinaviska designprinciper med skåpluckor i mörkt trä och beige kulör. Knoppar och blandare i krom samt bänkskiva och stänkskydd i beige terrazzomarmor kompletterar den rena estetiken. Här finns utrustning såsom diskmaskin, induktionshäll med integrerad fläkt, kombinerad ugn/mikro och kyl/frys. På golvet ligger en ljus fiskbensparkett som sträcker sig genom hela lägenheten.

VARDAGSRUM: Det luftiga vardagsrummet är hjärtat i lägenheten med stora fönster som släpper in flöde av naturligt ljus. Plats för en tresitssoffa och planlösningen är öppen och social - perfekt för sociala sammankomster. Väggarna är dekorerade med paneler, en platsbyggd bokhylla, inbyggd förvaring och ett vitrinskåp med ledbelysning - allt som följer den röda tråden i lägenheten. Taket pryds av stuckaturer och en takrosett.

BADRUM: Badrummet kombinerar funktionalitet med avslappnad estetik. Stora, rektangulära kakelplattor i beige inger en lugn känsla. En dusch med glasvägg och vägghängd wc med minimalistisk design framhäver den öppna, luftiga känslan. Bred kommod i trä och stor spegel med ledbelysning håller samma rena linjer som resten av lägenheten. På golvet ligger elvärmeslingor för komfort.

SOVRUM: Välplanerat sovrum med mycket förvaring och plats för dubbelsäng. Rummet är designat med bröstpaneler, stuckaturer, platsbyggd sänggavel, skrivbord i fönsternischen och inbyggda garderober bakom stilrena träluckor.

Namn: Brf Karlsvik 39

Antal lägenheter: 86

Byggår: 1912

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt


Brf Karlsvik 39 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och fastigheterna Karlsvik 39 och 40. Föreningen har 86 bostadsrätter och 8 lokaler. Föreningen har en väldigt låg belåningsgrad om 292kr/kvm (årsredovisningen 2022).

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2023/2024 - Fönsterrenovering slutförts.
2022 - Belysningen i trapphus. Monterat sensorer för tändning/släckning av belysning i soprum. Nya låscylindrar samt nycklar har bytts ut. Ny röklucka monterad i vindarna och byte av brandvarnare på vindarna. 2st Almar med almsjuka togs bort och 2st Ginkoträd planterades. Anmärkningarna vid OVK besiktningen skickades till medlemmarna för åtgärd.
2021 - Montering av elektrisk dörröppnare i grinden mellan S17-S19, OVK besiktning och renovering av pentry/toa i föreningslokalen. Byte av TV och bredbandsleverantör från Telefon till OWNIT.
2019 - Förbättring av belysning i passagen mot S:t Eriksgatan samt förbättring av tvättstuga i S17.
2018 - Gårdsrenovering.
2017 - LED-belysning i tvättstugorna. Ommålning av källarplan och renovering av barnvagnsrum.
2016 - Stamspolning, fönsterrenovering etapp 5 (av 5), uppföljning av åtgärder efter OVK och lackning och slipning av entrédörrar.
2015 - Fönsterrenovering etapp 4 och OVK.
2014 - Fasadrenovering och LED-belysning i trapphus.
2013 - Fönsterrenovering etapp 3.
2012 - Fönsterrenovering etapp 2, balkongbygge och justering av värmeinflöde till element.
2011 - Fönsterrenovering etapp 1 och balkongbygge.
2010 - Hissrenovering.
2008 - Stamspolning, y värmeväxlare för fjärrvärme och installation av energisnåla tvättmaskiner.
2000 - Fönsterrenovering.
1990 - Takrenovering.
1973 - VA-stammar och elstammar.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Montering av kodläsare på entrédörrar från gården planeras.
Fortsatt översyn och bättringsmålning av fönster och balkongdörrar.
Underhåll av stammarna håller på att planeras, utredning pågår och arbetet kommer eventuellt påbörjas slutet 2024 eller början av 2025. Råvindarna kommer sannolikt att säljas, dock ej genomförd stämma.

EKONOMI
Beslut om en löpande, årlig höjning av medlemmarnas månadsavgift med 2% från och med 1 januari 2018 för att täcka ökande driftkostnader.

Inga planerade beslut angående avgiftshöjningar, kontrollerade 2024-05-02.

I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-tv från ComHem och bredband från Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Barnvagnsförråd
- Grönskande innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter
- Bokningsbar bastu
- Cykelrum samt cykelgarage
- Föreningslokal
- 2 stora tvättstugor
- Kärl för matavfall, plats, glas, papper och metall.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd. Det går för närvarande att hyra ett extra förråd på vinden mot avgift och enligt köplacering.
Garage finns ej i fastigheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.
Delat ägandeskap accepteras, såsom mor/far delat med dotter/son.

Föreningens hemsida: https://www.karlsvik39.se/

Område: Kungsholmen

Kungsholmen är en stadsdel i centrala Stockholm, beläget mellan Vasastan och Södermalm. Stadsdelen är känd för sin moderna och avslappnade atmosfär, med en blandning av historiska sevärdheter, grönområden, restauranger och kaféer. Längs Norr mälarstrand kan du besöka restauranger så som Trattorian och Mälarpaviljongen. Vid Fridhemsplan ligger den populära köttrestaurangen AG.

Området har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, men har idag utvecklats till en av Stockholms mest populära och levande stadsdelar, med en rad kulturella aktiviteter och attraktioner. Här finns många grönområden och parker, som Rålambshovsparken, Fredhällsparken och promenadstråk så som Kungsholms strand. Parkerna är mysiga och populära för både avkoppling och sportaktiviteter.

En av Kungsholmens mest populära gator är Hantverkargatan, som är känt för sina många butiker, restauranger och kaféer. Här finns också flera historiska sevärdheter, som Kungsholms kyrka och Kronobergsparken.

Sammanfattningsvis är Kungsholmen en modern och avslappnad stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Det är en plats som passar den som söker en avslappnad och modern atmosfär, och är ett av Stockholms mest livliga och levande områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan