Vasastan

Sankt Eriksgatan 108, 3tr

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Välkommen till denna eleganta lägenhet, belägen högt upp med en väldigt fin utsikt. Med sina 39 kvadratmeter är denna lägenhet kompakt och funktionell samtidigt som den öppnar upp för en rymlig och luftig atmosfär.


- Lågt belånad förening (2 387 kr/kvm) - Utsikt - Väl planerad - Högt upp - Bra förening - Bastu

Lägenhetens öppna planlösning skapar en känsla av rymd och inbjudande ljus. Stora fönster sträcker sig från golv till tak och ramar in den fina utsikten, vilket ger en känsla av att vara i symbios med staden. Ljuset strömmar in och skapar en behaglig atmosfär som lyfter fram de moderna detaljerna i inredningen.

Det integrerade köket är både stilfullt och funktionellt, utrustat med vitvaror och smart förvaring. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet möjliggör smidiga sociala interaktioner och skapar en känsla av samhörighet. Här finns gott om plats för en bekväm sittgrupp och en matplats med plats för umgänge och middagar med vänner och familj.
Den praktiska klädkammaren som ger extra förvaringsutrymme och hjälper till att hålla lägenheten organiserad och stilren. Här har du gott om plats för kläder, skor och andra personliga tillhörigheter, samtidigt som du bevarar den öppna känslan i resten av bostaden.

Sovrummet är omsorgsfullt utformat för att optimera utrymmet. Badrummet är modernt och elegant, utrustat med stilrena ytor och bekvämligheter.
Lägenhetens höga läge ger inte bara en fin utsikt, utan också en känsla av avskildhet och lugn.
Sammanfattningsvis är denna lägenhet en perfekt kombination av modern elegans, smart planlösning, fin utsikt och den smarta klädkammaren. Här finns allt du behöver för att leva bekvämt och njuta av stadslivet på högsta nivå.

Namn: HSB Brf Valand 9 i Stockholm

Antal lägenheter: 63

Byggår: 1926

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

HSB Brf Valand 9 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening med adresserna; Hälsingegatan 37, Vanadisplan 1 och Sankt Eriksgatan 108. Föreningen äger och förvaltar byggnaden på fastigheten Valand 9 som de förvärvade 1925. 63st bostadsrättslägenheter och 4st lokaler med hyresrätt.

GENOMFÖRA RENOVERINGAR
1994 – Takbyte.
1999 – Stambyte.
2013 - Värmecentralen, värmepanna har bytts ut och injustering av ventiler i samtliga lägenheter.
2013/14 - Soprum, nytt soprum har byggts till restaurangerna och nya armatur till trapphusen. Fönster, samtliga fönster och snickerier mot gården har målats
2016/17 - Portar, nya portar i ek sattes in
2017 - Dörrar, nya dörrar mot gården med portkodlås sattes in
2018 – Samtliga (3 st) hissar har bytts ut och renoverats invändigt. Grund/sockel har renoverats. Dörrarna till gården har bytts och försetts med kodlås.
2019 - Ventilation/OVK - Enligt besiktningsprotokoll. Innergården samt avloppsrör för dagvatten har renoverats.
2020 - Portar, omdaning av fast el till portlås/dörrautomatik. OVK - Åtgärder för att tillgodose OVK (inskickat godkänt protokoll). OVK Godkänt. Ny tvättmaskin i tvättstugan. Fastighet - Beställd och utförd statusbesiktning/underhållsplan. Fönster/balkonger, franska balkonger - Beställt ritningar och ansökt för nya fönster, balkonger/franska.
2022 - Yttertak, målning av yttertak.
2023 - Fastighet, täthetsbesiktning av gasledningar. Hösten 2023 byggdes ett antal balkonger mot gården. Balkongbygget har finansierats av aktuellt lägenhetsinnehavare.

PLANERAT UNDERHÅLL
2024 - Fönster, målning och reparation av fönster alternativ fönsterbyte mot gatorna.
Luftbehandling - Rensning av ventilationskanaler.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Cykelparkering, på föreningens gård och i cykelförråd.
- Tvättstugor, nås från gården. Renoverad 2002. Tre maskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
- Bastu, nås via gården och ingången till tvättstugan.
- Balkonger, gemensamma vädringsbalkonger.

EKONOMI
Föreningen har belåningsgrad på 2 627kr/kvm (år 2023).
I månadsavgiften ingår värme och vatten.

ÖVRIGT
Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser.
Föreningen tillåter delat ägandeskap.
Varje lägenhetsinnehavare har tillgång till förråd.

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Intresseanmälan

Intresseanmälan