Vasastan

Roslagsgatan 42

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Kontakt

Såld

I detta nu pågår en stor renovering av råvinden på Roslagsgatan 42 där tre vindsvåningar kommer ta plats.

Just denna vindsvåning ligger i gårdshuset och har två terrasser i bästa sydvästläge samt fina genomgående materialval. Hiss finns, men går till våningen under. Vindsvåningarna kommer bli mellan 45-126 kvm. Inflytt är beräknad till under sommaren 2021. Kontakta mäklaren för mer info och visning av vinden!

Materialen går i jordnära toner och är smakfullt utvalda. Vindsvåningen har genomgående enstavsparkett i ek. Köket består av bänkskiva i komposit från Silestone, ugn och häll från Siemens, blandare och ho i brons från Tapwell och köksluckor i en varmgrå nyans.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata ritningar och beskrivningar under dokumentförteckningen.

Namn: Ingemar 11

Antal lägenheter: 35

Byggår: 1885

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

FÖRENINGEN
Föreningen äger marken på adresserna Roslagsgatan 42 A-D som består av 35 lägenheter, varav 33 lägenheter är bostadsrätter och två lägenheter är hyresrätter. Föreningen har även två hyreslokaler i fastigheten.

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
- Tre nya lägenheter på råvind
- Två lägenheter i före detta tvättstuga och soprum på bottenvåning.
- Stambyte i alla lägenheter samt lokaler
- Del av gårdsbjälklag har bytts ut samt nytt ytskikt på del av gård
- Nytt soprum
- Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter
- Målning av trapphus och byte av armaturer
- Cykelförråd kommer att byggas
- Höghastighetsfiber
- Ny ventilation i hela fastigheten

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Postboxar installerade
2020 - Ny tvättstuga
2004 - Radonmätning under gällande gränsvärde

PLANERADE UNDERHÅLL
- Föreningen kommer att ansöka om bygglov för balkonger och uteplatser.
- Gårdens planteringar och passage kommer att ses över

EKONOMI
Föreningen har i dagsläget en belåning på 15600 kr/kvadratmeter. De två hyresrätterna i bostadsrättsföreningen kommer så småningom att säljas där 100% av detta kommer gå till amortering. Efter genomförd renovering minus kostnad beräknas värdet på hyresrätterna vara 11-13 miljoner. Det ökade flödet från lokaler och nya medlemmar kommer ge 400 000 kr/år som även det kommer gå till amortering.

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

AVGIFTEN
I avgiften ingår vatten och värme.

TV OCH BREDBAND
I dagsläget är huset ett ComHem-hus men de kommer under våren 2021 att ansluta huset till Bahnhof fiber bredband. En fast avgift på 200:-/månad kommer tas ut från varje medlem.

HISS
I föreningen finns tre hissar. Personhissarna är i gott skick då styr- och reglerutrustningar har bytts ut för några år sedan.

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Intresseanmälan

Intresseanmälan