Vasastan

Rödabergsgatan 4

Fantastisk vindsvåning med loft i mysiga Röda bergen!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Mitt i Röda bergen, i nordvästra delen av Vasastan, finner ni denna fantastiska vindsvåning om 33 kvm, varav 10 kvm är på loftet. Tack vare den höga nocken och ljusinsläppet från takkupor och takfönster känns lägenheten ljus och rymlig. Från fönsterna ser man föreningens magiska innergård som fått flertalet internationella utmärkelser, här finns förutom en härlig grönska även grillar som föreningens medlemmar får använda. Materialvalen är smakfullt utvalda och går i jordnära toner. Inflyttning är beräknad till sommaren 2021.

Röda bergen är ett mysigt område som ligger ett stenkast från S:t Eriksplans goda kommunikationer, mysiga caféer och restauranger. Under sommaren stängs Rörstrandsgatan av för biltrafiken och öppnar upp för trevliga uteserveringar. Med närhet till Vasaparken, Karlbergsslott och en promenad på 10-15 min till Hagaparken gör att läget i Röda bergen blir mycket attraktivt. Föreningen är dessutom känd för att ha en av Stockholms mysigaste innergårdar.

Omsorgsfullt utvalda materialval i jordnära toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata ritningar och beskrivningar under dokumentförteckningen.

RÅVINDEN

Nu pågår ombyggnation av råvinden i Brf Humleboet 17 på adresserna Falugatan, Hedemoratäppan samt Rödabergsgatan. Det byggs totalt åtta småvindsvåningar i storlekarna 1-2 RoK på en yta mellan 20-35 kvm. Vindsutvecklare är Koltrasten som uteslutande arbetar med att bygga om vindar till lägenheter i Stockholms innerstad.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privat visning av råvinden på plats.

Namn: Brf Humleboet 17

Antal lägenheter: 147

Byggår: 1925

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

FÖRENINGEN
Brf Humleboet 17 är en äkta förening som äger marken och är lågt belånad. Fastigheten är belägen i mysiga och kulturskyddade Röda Bergen, som främst är känt för sina fina trädgårdar och byggnader. Brf Humleboet 17 har en av innerstadens mest uppmärksammade innergårdar. Här finns fina växter på den gemytliga och mysiga innergården där föreningens medlemmar kan grilla dagarna långa! Här bor man avskilt och lugnt samtidigt som man har nära pulsen på Odenplan och city. Tunnelbana, pendeltåg, bussar, restarunger och all tänkbar service ligger ett stenkast bort. Fastigheten bebyggdes år 1925, då även föreningen bildades, och består idag av 136 lägenheter fördelade på adresserna Falugatan 16 och 18, Hedemoratäppan 1 och 2, Rödabergsgatan 2 och 4 samt Rödabergsbrinken 10, 12, 14 och 16.

EKONOMI
Föreningen är lågt belånade och amorterade 10 695 000 kr under hösten 2020. Avgiftssänkning ska ses över efter vindsbyggnationerna men inget beslut är taget i nuläget. Föreningen räknar med en belåning på 1800 kr/kvm inklusive de åtta nya vindsvåningarna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- En stor gemensamhetslokal för möten och andra tillställningar
- Två fantastiska trädgårdar med grillar och utemöbler
- Två tvättstugor, en på Rödabergsgatan 4 och en på Rödabergsbrinken 14-16
- Två st cykel- och barnvagnsrum
- Bastu med plats för 10 personer
- Mijlö/soprum

PÅGÅENDE UNDERHÅLL
- Trapphuserenovering
- Ombildning av råvind till bostäder

UNDERHÅLL OCH REPARATIONER
1985-1993 - Stambyte
2000 - Del av fasader renoverade
2007 - Elstigare byttes
2012-2013 - Takrenovering
2014/2018 - Fasaderna inkl utsida fönster renoverades
2019 - OVK
2019 - Åtgärder på äldre delar av avloppsrör i mark genomfördes i samband med arbete med marknära lokalen under Rödabergsbrinken
2019 - Renovering av de fönster som inte ingick i 2015 års renovering, samtliga av föreningens fönster är sedan dess renoverade
2019/2020 - Föreningen byggde i egen regi tre marknära lägenheter
2021 - Planerad trapphusrenovering efter färdigställd vindsbyggnation

PLANERAT UNDERHÅLL
- Relining av 15 meter avloppsrör
- Byte av elmätare

Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering på gatan gäller.

Hiss finns ej.

ÖVRIGT
Juridisk person godkänns ej.

AVGIFTEN
I avgiften ingår värme (fjärrvärme), vatten samt grundutbud från ComHem. Alla lägenheter har bredbandsuttag (hastighet 250/250 Mbps) med kollektiv anslutning till Ownits bredband. Avgiften för bredbandet debiteras med 79 kr per månad.

EL
Elstigare byttes ut 2007 och samtliga lägenheter har 3-fas anslutning. Föreningen köper elen kollektivt men med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen kvartalsvis tillsammans med avgiften. Genom den kollektiva anslutningen är den totala elkostnaden för Humleboet 17:s medlemmar lägre än för "vanliga" lägenheter.

Läs gärna mer på föreningens fina och informationsrika hemsida: humleboet.com.

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Utsikt från lägenheten

Intresseanmälan

Intresseanmälan