Södermalm

Renstiernas Gata 27

Bygg din drömvindsvåning, två stora terrasser, hiss in i lägenheten och ev. uthyrningsdel!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Unik möjlighet, bygg din drömvindsvåning - med två stora terrasser och ev. uthyrningsdel!

Denna framtida vindsvåning är perfekt för dig som vill sätta din egen prägel och söker en lyxig och modern bostad i härliga Söderkvarter.
Våningen har luftig planlösning mellan kök och vardagsrum, högt i tak med takfönster samt stora glaspartier med skjutdörrar som leder ut till de stora terrasserna med fantastisk utsikt. Exteriörarbetet kommer färdigställas och installationer dras upp av föreningen och vara klart när du får nyckeln till denna pärla. Därefter sätter du ditt avtryck och karaktär i bostaden. Låt fantasin och drömmarna att flöda för att utforma den interiör som önskas.

Två stora terrasser i bästa läge som ger sol hela dagen, en perfekt plats för avkoppling. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över takåsarna. Bostadens förutsättningar ger en god möjlighet att kunna utforma ett exklusivt hem. Övre plan är förberett för kök, vardagsrum, två badrum, tre sovrum, förvaring och hissen går direkt in i våningen. På nedre plan finns ursprungligen ett kök och badrum med potential att utforma sovrum, allrum och förvaring - eller en uthyrningsdel.

Föreningen har riktigt låga avgifter och kommer med detta projektet att minska belåningsgraden markant. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Området har en lång och fascinerande historia samt idag en stadsdel med mångfald av olika kulturer och livsstilar. Södermalm är känt för fina gamla trähus och pittoreska gator, vilket ger en charmig och avslappnad känsla.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Bygglovet reglerar exteriören (fönster och terrasser) och stommen (installationer etc) utförs och bekostas av föreningen. Därefter får köparen färdigställa lägenhetens interiör efter eget tycke och smak.

Planlösningen som är bifogad är framtagen är ett förslag på utförande.
Mellan plan 7 och vindsplanet kommer håltagning vara gjord.

Se förslag på planlösning i dokumentet Bofakta.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Namn: BRF Renstiernas Gata 27

Antal lägenheter: 39

Byggår: 1959

Föreningens mark: Äganderätt

ALLMÄNT
Föreningen har 39 st lägenheter med bostadsrätt och 2 st bostadslägenheter med hyresrätt. Föreningen hyr ut två butiker med hyresrätt, en till COOP och en till Italspain Delikatesser AB på gatuplanet. En tidigare lokal på plan 1 är under bygglovsansökan för att ombildas till bostadsrätter. Föreningen äger marken och tillåter inte juridisk person. Föreningen är idag klassad som oäkta, men kommer ansöka om att bli äkta i samband med lokalombyggnaden (bygglov är inlämnat) då föreningen uppnår kriterierna för att bli äkta.

UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
2024 - Byggnation av vindsvåning
2024 - Lokalen på plan 1 är under bygglovsansökan för ombildning till bostadsrätter
2024 - Nytt tak
2023 - Ny hiss
2023 - Ny ventilations- och värmeanläggning, med återvinning
2022/2023 - Fjärrvärme och frånluftsåtervinning med värmepumpar
2022 - Ny entré (tillgänglighetsanpassad och ytskikt i kolmårdsmarmor)
2021 - Nya förråd och dörrar i källaren
2021 - Föreningen har under året påbörjat arbetet med vindskonvertering. Hösten ägnades åt att planera arbetet och ta in anbud från entreprenörer. Källaren har målats om för kommande nya förråd.
2012 - Nya fönster
2011/2012 - Stambyte

TV/BREDBAND
Kabel-tv och bredband (700-1000 mbit/s) från Telia.

MÅNADSAVGIFT
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Källarförråd.

EKONOMI
Genomsnitt avgift: 300kr/kvm/år, kan på sikt eventuellt sänkas.
Föreningen har tagit upp lån för att bygga vinden och har en belåningsgrad på ca 28 542 kr/kvm (årsredovisning 2022), vilket beräknas gå ner markant efter genomfört lokal och vindsprojekt. Lånen kommer att amorteras med ca 30–35 mkr efter försäljningen av vindslägenheten samt efter beviljat bygglov och startbesked för lokalkonverteringen.

ENERGI OCH UPPVÄRMNING
Fastigheten har väldigt låg energiförbrukning (energiklass B!) och uppvärmning via fjärrvärme.
Föreningen har bytt ut hela ventilations- och värmeanläggningen. Anläggningen är nu
utrustad med ny modern återvinning och styrsystem. Värmeundercentralen har även anslutits mot
lokalhyresgäst Coops kylanläggning för återvinning av spillvärme. Den betydande förnyelsen av
fastighetens ventilations- och värmesystem visar på minskad fjärrvärmeförbrukning på ca 80 procent
under årets vintermånader.

FÖRSÄKRING
Fastigheten fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

PARKERING
Garage med 19 parkeringsplatser finns och hanteras av föreningen. Medlemmar som önskar hyra en garageplats finns särskild kölista.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
-Tvättstuga
-Förråd
-Cykelplats i källaren
-Uteplats på innergården

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan