Nyproduktion

Södermalm

Maria prästgårdsgata 15

Härlig rymd och altan i fritt sydväst läge

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Nybyggd vindsvåning i mysiga kvarter när Mariatorget. Ljusa generösa sällskapsytor (ca 4,35 i nock) med braskamin och stora glaspartier mot altanen. Tornrum med tre fönster som blir en perfekt matplats. Kök från Italienska Arrital med vitvaror från Bertazzoni. Tre bra sovrum och två badrum.

Entré:
- Klädavhängning i anslutning till entrén. Garderob med skjutdörrar.

Kök och vardagsrum:
- Kök från Italienska Arrital med grå släta luckor. Bänkskiva i kompositmaterial (Hi-mac). Bra förvaring och arbetsytor samt platsbyggd förvaring inklusive 2st nya vinkylar. Spis från Bertazzoni med induktionshäll och två ugnar samt en kombinerad ugn/micro i högskåp. Integrerad diskmaskin från Siemens.
- Stort och ljust vardagsrum i anslutning till altanpartiet. Öppen spis från Contura. Platsbyggd bokhylla hela vägen upp till nock med infälld belysning.
- Matplats i tornrummet


Master bedroom
- Bevarad tegelvägg som ger en trivsam känsla i rummet.
- Precis som i entrén finns nischer, både i gången in till sovrummet och inne i sovrummet där säljaren kan sätta upp skjutdörrar om köparen önskar.
- Ovanför sovrummet finns ett förvaringsloft som nås med en trappa i taket.

Två sovrum
- Ett sovrum med stor fönsterkupa mot gården.
- Ett sovrum i anslutning till entrén. Fönsterkupa mot gatan. * Sovrummet direkt t höger. Ny trappa upp till loft, samt platsbyggd förvaring. * Loftet ovan stora sovrummet inrett med platsbyggd förvaring.

Två badrum
- Badrum i anslutning till entrén. Dusch bakom industri-glasvägg, handfat med komod och spegel. Kombimaskin under bänkskiva. Ny tvättmaskin samt tumlare Siemens. Nu badrumsspegel med infällda Flos Global.
Ny kran Vola, handdukskrokar, tvålhållare dusch, toahållare även det fr vola. Nya skåp i badrummet för förvaring.
- Badrum i anslutning till sovrummen. Dubbeldusch, wc, handfat med kommod, skåp med spegel. -Ny komod, ny spegel med infällda global fr Floss. Nya krokar, duschtålshållare samt kran fr Vola.Nytt skåp för förvaring.
--------------------------------------------

Hela lägenheten inkl dörrar är nyligen målade.
All el är utbytt.
Plejd ljussytem finns installerat i bostaden.

* Vardagsrum,kök samt hall, nya takspotar.
Utöver de två loftrummen i bostaden ingår ett källarförråd om ca 4 kvm

Namn: Brf Mariagården

Antal lägenheter: 23

Byggår: 1929

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Mariagården är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Fatbursbrunnen 16 år 1997. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

GENOMFÖRDA UNDERHÅLL
2022- Fönsterrenovering
2021- OVK-besiktning
2021- Förbättrad ventilation i lokaler
2018- Nytt låssystem
2018- Avloppsstammar bytta och/eller renoverade
2018- Nytt tak
2018- Nya hissar
2017/2018- Gården renoverad samt tätad
2017/2018- Källare renoverad
2017- Tvättstugan renoverad
2013- Säkerhetsdörrar
2013- Trapphus renovering/målning
2011- Värmeanläggning
2005- Fönster

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen har för närvarande inga planerade underhåll.

EKONOMI
Föreningen har ett positivt kassaflöde och lån/kvm ligger enligt årsredovisningen 2022 på 9 233 kr. Föreningen beslutade under hösten 2022 att genomföra en avgiftshöjning med 10% från och med den 1 januari 2023 för att ta höjd för ökade kostnader och höjda räntor.

JURIDISK PERSON
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

BREDBAND- OCH KAPEL-TV
Föreningens leverantör av bredband och kabel-tv är Tele2.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Cykelförråd
- Barnvagnsrum
- Stor innergård med sittplatser.
- I källaren finns tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner samt torktumlare och mangel.
- I källaren finns även bastu och relaxrum.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr (2,5 %

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Mäklare