Södermalm

Maria bangata 2B

Fantastisk 1,5:a med stor idyllisk uteplats!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Välkommen till denna välplanerade 1,5:a med stor idyllisk uteplats! Här går inte en kvadratmeter till spillo. Allt är välplanerat i minsta detalj och materialen är exklusiva och går i härliga matchande färger. Bostaden erbjuder öppen planlösning, enskild sovdel, magisk uteplats och lyxigt badrum. Pricken över i:et är den magnifika gemensamma takterrassen som finns i fastigheten. Där kan dagar i en solstol spenderas och grillkvällar i solnedgången avnjutas. Bostaden passar såväl både för ensamhushållet men även för de som vill bo två.

Från lägenheten nås både Zinkensdamm och Mariatorgets tunnelbanestationer inom 6-7 minuters promenad. Från bostaden nås även Stockholms södra pendeltågsstation på 6 minuter. I området finns mysiga restauranger och caféer. Närhet till Tantolundens grönområde som bland annat erbjuder motionsspår, utegym, volleybollplan och minigolf.

Välkommen att ta kontakt med mäklarna för att boka visning.

HALL
Välplanerad hall med avhängningsmöjligheter och rymlig garderob i askfanér. Dörren är en säkerhetsdörr. Grå matta pryder hallgolvet.

KÖK
Härlig öppen planlösning med glaspartier som ger välbehagligt ljusinsläpp i lägenheten. Välutrustat kök med vitvaror från Smeg. Blandare från danska märket Vola. Köksluckor från Asplund i härlig grön nyans på askfanér. Enstavsparkett i ek i nyansen brushed toffee matt.

VARDAGSRUMMET
I vardagsrummet pryder en praktisk platsbyggd bokhylla i samma nyans som väggen. Här finns plats för soffa och soffbord. Enstavsparkett i ek i nyansen brushed toffee matt.

SOVRUM
Perfekt sovalkov som avskiljs med skjutdörr. Här finns plats för 140 cm säng. Praktisk platsbyggd garderob med förvaring.

BADRUM
Badrummet ger en exklusiv spakänsla med det vackra kakel och klinker från Mutina Mews som pryder väggar och golv. Bänkskiva med integrerad ho i fin Terrazzo med mattslipad marmorballast. Under bänkskivan finns en integrerad kombimaskin från LG. Väggskåp med spegel i färgen ostronvit. Vägglampa från det exklusiva italienska märket Flos. Blandare i dusch och handfat från danska Vola.

UTEPLATS
Cirka 25 kvm uteplats och här finns plats för stor loungegrupp och växtlighet. Nuvarande ägare har använt uteplatsen även under vinterhalvåret med paviljong och värmelampa. Uteplatsen har ett högt träplank som skärmar av och ger en privat känsla.

Namn: Brf Mono

Antal lägenheter: 59

Byggår: 2018

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Mono är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Fastigheten uppfördes 2018.

Fastigheten har en total bostadsyta om 1 973 kvm samt en lokal om 446 kvm som är uthyrd till Snowprint Media AB.

PLANERADE RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
-

UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
2022 - Gemensam vinkällare
2021 - Installation av kameraövervakning
2020 - Troax förråd

EKONOMI
Föreningen följer den ekonomiska planen. Lokalen är uthyrd och inbringar intäkter till föreningen.

UPPVÄRMNING
Fastigheten värms upp av fjärrvärme.

AVGIFTEN
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Utöver avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg på bredband om 238 kr/månad. Inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat med styrelsen 17/10-22).

TV OCH BREDBAND
Fastigheten är ansluten till fibernät för TV/Tele och bredband via Ownit. Önskas mer än basutbudet bekostas det av bostadsrättshavaren.

GEMENSAMMA YTOR
På fastighetens tak finns en fantastisk takterrass som alla medlemmar får ta del av. Gasolgrill och solstolar finns tillgängligt för den som vill nyttja.

Cykelrum och barnvagnsrum finns för föreningens medlemmar.

PARKERING
Parkeringshus finns några meter bort i en närliggande fastighet där föreningen har anvisade platser som hyrs ut till medlemmarna.

I området råder boendeparkering.

ÖVRIGT
Fastigheten var en av tio finalister i "Årets Stockholmsbyggnad 2019" och slutade på en 4:e plats.

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Föreningens takterrass

Föreningens takterrass

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Mäklare