Äppelviken, Bromma

Majvägen 20

Klassisk nationalromantik möter modern touch

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Villa uppförd år 1918 utvecklas nu med två nya flyglar och bildar en Brf med 5 lägenheter i eftertraktade Äppelviken. Två världar möts i denna klassiska dröm med modern tappning. I originalhuset bevaras bland annat eldstäder, takmålningar och målade fönster. Originalgolven restaureras och kök och badrum byggs nya med utförande i klassisk stil. Samtliga lägenheter får egna uteplatser/terrasser och utöver det får medlemmarna en fin och stor trädgård med en härlig pool!

Lägenhet B tillhör det befintliga huset och kommer behålla husets befintliga karaktär och charmiga detaljer med en kombination av moderna inslag. Lägenheten är i tre etagé med balkong och stor härlig uteplats. Befintlig öppen spis i samspel med restaurerat fiskbensparkett. Badrum och hall i granitkeramik från Bricmate i beige ton. Fastigheten kommer ha gemensam trädgård samt pool.

Från fastigheten är det ca 10 minuters promenad till Alviks torg, havet, båtbrygga och badplats. Härliga promenadstråk finns längs Äppelvikens kust.

Lägenheten byggs i modern tappning med bevarade detaljer. Noggrant och omsorgsfullt utvalda materialval och toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separat ritninga och beskrivning under dokumentförteckningen.


PROJEKTET

Det kommer byggas 5 stycken lägenheter med olika utformningar om 100-153 kvm uppdelat på 3-6 rok.

Tillträde är beräknat till hösten 2022.

Namn: Brf Terrasserna 6 i Bromma

Antal lägenheter: 5

Byggår: 1918/2021-2022

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Brf Terrasserna 6 är en nybildad förening i eftertraktade Äppelviken. Villa uppförd år 1918 utvecklas nu med två nya flyglar och bildar en Brf med 5 lägenheter. Belåningen i föreningen är ca 6900 kr/kvm.
Se mer info i kostnadskalkylen.

Varje lägenhet får en egen parkeringsplats. Utöver det får medlemmarna en fin och stor trädgård med en härlig pool!

Område: Äppelviken, Bromma

Äppelviken är en idyllisk stadsdel belägen i den västra delen av Stockholm, i stadsdelen Bromma. Området är känt för sin vackra natur, pittoreska hus, vattenläge och charmiga småbåtshamn.

Äppelviken har en rik historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet, då området var ett populärt sommarstugeområde för Stockholmare. Idag är området ett året runt-område med en blandning av permanenta bostäder, sommarhus och fritidshus.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Äppelviken är dess vackra läge vid vattnet. Området ligger längs Mälarens strand och har en egen liten småbåtshamn där många båtägare förvarar sina båtar. Här finns också flera promenadstråk och cykelvägar som erbjuder fantastisk utsikt över vattnet och omgivningarna.

Äppelviken är också känt för sin pittoreska och charmiga arkitektur, med många välbevarade äldre hus och villor. Området har också flera grönområden och parker, som exempelvis Äppelviksparken, som är en populär plats för picknick och avkoppling.

En av de mest populära platserna i Äppelviken är Alviks centrum, som är en levande plats med flera butiker, restauranger och kaféer. Här finns också flera konstgallerier och ateljéer som ger området en kreativ och bohemisk atmosfär.

Sammanfattningsvis är Äppelviken en pittoresk och idyllisk stadsdel i Bromma, belägen vid Mälarens strand. Området är känt för sin vackra natur, pittoreska arkitektur, småbåtshamn, gröna områden, och charmiga centrum. Äppelviken är en plats som passar den som söker en avkopplande och naturnära livsstil, och är ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i.

Rendering på fastighetens baksida

Rendering på fastighetens framsida

Moodboard

Materialval originalhuset (lgh B, C, D)

Materialval flyglarna (lgh A och E)

Äppelvikens kuststråk

Sjöpaviljongen

Äppelvikshamnen

Alviks torg

Snäckparken

Intresseanmälan

Intresseanmälan