Äppelviken, Bromma

Majvägen 20

Klassisk nationalromantik möter modern touch

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Villa uppförd år 1918 utvecklas nu med två nya flyglar och bildar en Brf med 5 lägenheter i eftertraktade Äppelviken. Två världar möts i denna klassiska dröm med modern tappning. I originalhuset bevaras bland annat eldstäder, takmålningar och målade fönster. Originalgolven restaureras och kök och badrum byggs nya med utförande i klassisk stil. Samtliga lägenheter får egna uteplatser/terrasser och utöver det får medlemmarna en fin och stor trädgård med en härlig pool!

Lägenhet B tillhör det befintliga huset och kommer behålla husets befintliga karaktär och charmiga detaljer med en kombination av moderna inslag. Lägenheten är i tre etagé med balkong och stor härlig uteplats. Befintlig öppen spis i samspel med restaurerat fiskbensparkett. Badrum och hall i granitkeramik från Bricmate i beige ton. Fastigheten kommer ha gemensam trädgård samt pool.

Från fastigheten är det ca 10 minuters promenad till Alviks torg, havet, båtbrygga och badplats. Härliga promenadstråk finns längs Äppelvikens kust.

Lägenheten byggs i modern tappning med bevarade detaljer. Noggrant och omsorgsfullt utvalda materialval och toner.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separat ritninga och beskrivning under dokumentförteckningen.


PROJEKTET

Det kommer byggas 5 stycken lägenheter med olika utformningar om 100-153 kvm uppdelat på 3-6 rok.

Tillträde är beräknat till hösten 2022.

Namn: Brf Terrasserna 6 i Bromma

Antal lägenheter: 5

Byggår: 1918/2021-2022

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Brf Terrasserna 6 är en nybildad förening i eftertraktade Äppelviken. Villa uppförd år 1918 utvecklas nu med två nya flyglar och bildar en Brf med 5 lägenheter.

Det planeras en parkeringsplats till respektive lägenhet.

Område: Äppelviken, Bromma

Idylliska Äppelviken är en del av Bromma trädgårdsstad och ligger utmed Mälaren. Här finns natursköna promenadstråk både i skog och längs kust, badplatser, båthamnar och parker. På Alviks torg finns restauranger, mataffärer, gym och diverse serviceställen.

Rendering på fastighetens baksida

Rendering på fastighetens framsida

Moodboard

Materialval originalhuset (lgh B, C, D)

Materialval flyglarna (lgh A och E)

Äppelvikens kuststråk

Sjöpaviljongen

Äppelvikshamnen

Alviks torg

Snäckparken

Intresseanmälan

Intresseanmälan