Kungsholmen

Kronobergsgatan 23

Topprenoverad och exklusiv 5:a med potentiell uthyrningsdel - Låg avgift!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Välkommen till denna topprenoverade lägenhet med exklusiva detaljer och härlig utsikt mot Kronobergsparken. Attraktivt belägen på en av Kungsholmens mest eftertraktade adresser ligger bostaden om 121 kvm i en vacker fastighet anno 1885.

Planlösningen är väl disponerad och erbjuder två till tre sovrum, ett gästrum/kontor, två badrum samt vardagsrum och kök med öppen planlösning. Här finns möjlighet för att dela av för uthyrningsdel/tonårsavdelning med egen entré vilket skapar möjlighet för fin intäkt.
Föreningen har mycket god ekonomi och har både lokaler och parkeringsplatser på gården (inkl. nya ladd-stolpar) vilket ger föreningen en fin intäktskälla.

Kungsholmen beläget mellan Vasastan och Södermalm är känd för sin moderna och avslappnade atmosfär, med en blandning av historiska sevärdheter, grönområden, restauranger och kaféer. Längs Norr mälarstrand kan du besöka restauranger så som Trattorian och Mälarpaviljongen. Vid Fridhemsplan ligger den populära köttrestaurangen AG.

HALL: Stor ljus genomgående hall med pIats för hallmöbel. I anslutning till hallen finns en klädkammare med gott om plats för avhängning. I bortre ändan av hallen bakom dubbeldörrar finns tvättmaskin och torktumlare.

KONTOR/GÄSTRUM: Vidare från klädkammaren i entrén når man gästrummet /kontoret med utsikt mot gården.

KÖK/VARDAGSRUM: Snyggt modernt HTH kök med dubbla överskåp i grå/beige kulör. Vitvaror från Siemens, och blandare från Tapwell. Bänkskiva och stänkskydd i sten från Dekton, kulör Taga. Köksö med lådor och matchande bänkskiva med överhäng i sten.

Öppen planlösning mot det stora vardagsrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Härligt ljusinsläpp från de stora fönstren med fin utsikt mot Kronobergsparken.

SOVRUM 1: Stort sovrum med hel garderobsvägg, plats för dubbelsäng och sängbord. Sovrummet har fönster mot den lugna innegården.

SOVRUM 2: Mindre sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Fönster mot innergården.

SOVRUM 3: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Walc-in-closet samt badrum med dubbelhandfat och dusch en suite. Separat entré med liten hall, lämpligt för tonårsavdelning/uthyrningsdel.

BADRUM 1 & 2: Helkaklade badrum med kakel Bricmate i kulör Glanshammar. Kommoder från Haven, vägghängd wc och regndusch.

ÖVRIGT: Bostaden har genomgående renoverats/byggts med snygga moderna tillval som fint harmoniserar den äldre stil fastigheten har såsom genomgående fiskbensparkett, massiva innerdörrar samt stora korsfönster med vackra beslag och djupa speglade fönsternischer. Alla färger går ton i ton i sober kulör.

Lägenheten disponerar nyttjanderätt till källar- samt vindsförråd.

Namn: BRF Good Templar

Antal lägenheter: 37

Byggår: 1884

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Tomträtt

Bostadsrättsföreningen Good Templar är en äkta förening bestående av 37 lägenheter och 5 hyreslokaler. Fastigheten Grinden 11 är belägen på Kungsholmen intill Kronobergsparken med närhet till Fridhemsplan. Bostadsrättsföreningen har ägt fastigheten sedan 1998 då den ombildades genom ett förenklat förfarande från en bostadsförening till bostadsrättsförening. Bostadsföreningen – eller byggnadsföreningen som den kallade sig – har ägt marken och husen sedan de byggdes 1884.

RENOVERINGAR:
2023: Fasadrenovering av gavel mot BRF Kronobergsgården.
2022: Utbyte av ventilation på teatern
2021: Installation av laddstolpar
2020: Stort cykelförråd och nytt separat barnvagnsutrymme gjordes i ordning, nya bord tvättstugan, garage omgjort till cykelrum och tidigare cykelrum gjordes om till barnvagnsplatser.
2018-2019: Totalrenovering av samtliga trapphus gjordes .
2015–2016: Fasader renoverades.
2014: Tvättstuga renoverades och maskinparken byttes ut
2009: Fönster renoverades .
2008-2009: Stambyte badrum och toaletter.
1997: Taken renoverades.
1994-1995: Kök stambyttes.
1980-talet -Elstigar byttes på och tre-fas drogs in lägenheter.

Det finns tio parkeringsplatser med kötid från 6 mån-4 år. Intresse anmäls till styrelsen och kön är kostnadsfri.

Föreningen har gemensamma utrymmen såsom cykelförråd, grovsoprum, bastu med dusch, badrum och pentry, övernattningsrum/samlingslokal som går att hyra för 100:-/natt. Tvättstuga finns med två tvättmaskiner, en grovtvätt, en torktumlare och två torkskåp samt mangel.

Föreningen uttar ingen överlåtelse- och/eller pantsättningsavgift.

Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Delat ägande tillåts ej utöver makar/sambor.

Område: Kungsholmen

Kungsholmen är en stadsdel i centrala Stockholm, beläget mellan Vasastan och Södermalm. Stadsdelen är känd för sin moderna och avslappnade atmosfär, med en blandning av historiska sevärdheter, grönområden, restauranger och kaféer. Längs Norr mälarstrand kan du besöka restauranger så som Trattorian och Mälarpaviljongen. Vid Fridhemsplan ligger den populära köttrestaurangen AG.

Området har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, men har idag utvecklats till en av Stockholms mest populära och levande stadsdelar, med en rad kulturella aktiviteter och attraktioner. Här finns många grönområden och parker, som Rålambshovsparken, Fredhällsparken och promenadstråk så som Kungsholms strand. Parkerna är mysiga och populära för både avkoppling och sportaktiviteter.

En av Kungsholmens mest populära gator är Hantverkargatan, som är känt för sina många butiker, restauranger och kaféer. Här finns också flera historiska sevärdheter, som Kungsholms kyrka och Kronobergsparken.

Sammanfattningsvis är Kungsholmen en modern och avslappnad stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Det är en plats som passar den som söker en avslappnad och modern atmosfär, och är ett av Stockholms mest livliga och levande områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan