Östermalm

Kommendörsgatan 40:1

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

- Topprenoverad
- Låg avgift
- Bra förening
- 3 m. i takhöjd

Var med och designa din lägenhet med bästa läge på Östermalm! Här finns möjligheten att vara med och påverka utformningen av din bostad. Sekelskiftesfastigheten byggdes år 1885 och erbjuder exklusiva attribut såsom djupa speglade fönsternischer, takhöjd över 3m och en mysig innergård. Bostaden disponeras med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och separat sovrum. Inredning med stilren design och vacker sekelskiftescharm.

Här bor man på en lugn gata och har närhet till både Östermalmstorg, Karlaplan samt Stureplan med alla dess restauranger, barer och shopping. Djurgården och Gärdets grönområden ligger med nära promenadavstånd och kommunikationerna är mycket goda!

Inflyttning beräknas till juni/juli 2024.

Varmt välkommen på visning! - Tidsbokning önskas då det är ett pågående bygge!

Se bifogad materiallista över tilltänkta materialval.

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Namn: BRF Kommendören 40

Antal lägenheter: 17

Byggår: 1929

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

BRF Kommendören 40 är en äkta förening som äger marken. Föreningen upplåter totalt 17 lägenheter, 1 bostadsrättslokal samt hyr ut en källarlokal. Inga beslutade eller planerade avgiftshöjningar i närtid (kontrollerat 2023-09-27).

För medlemmarna disponeras gemensamt ett barnvagnsförråd, cykelparkering, tvättstuga samt sopstation.

Föreningen har utöver dagens omvandling av lokal till bostäder i markplan även råytor i form av vind som en dold tillgång vilket kan frigöra ytterligare kapital för att förbättra föreningens ekonomi.

Den pågående försäljningen av bostäderna i markplan kommer bl.a att lösa ett av föreningens lån vilket kommer förbättra ekonomin avsevärt.

Utförda renoveringar och underhållsarbeten:

1994- stambyte och elstigar
2007- Installation av hiss
2008- Renovering av trapphus
2009 Fasadrenovering mot innergård av gathus, omdragning av el, barnvagsnförråd och sopstation.
2009/210 Bergvärme installerades
2011 Renovering och målning av yttertak
2017 OVK och sotning
2019 Reparation av rör i källare, installation av automatiska entrédörrar och ommålning av portbåge
2020 Uppgradering av maskinell utrustning i tvättstuga, nya lås till vindsförråd och källare i gårdshus.
ChemiClean spolning av värmesystem.
2023-3004 omvandling av lokal till 3-4 bostäder i markplan.

Område: Östermalm

Östermalm är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen öster om Norrmalm och söder om Djurgården. Området är känt för att vara ett av Stockholms mest exklusiva områden, med högklassiga butiker, restauranger och lyxiga bostäder.

Östermalm har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området var en självständig stad vid namn Östermalm. Idag är Östermalm en modern och livlig stadsdel som har en stilren och elegant atmosfär.

Östermalm är känt för sina exklusiva butiker och varuhus, som NK och Sturegallerian. Här finns också många lyxiga restauranger och kaféer, som erbjuder högkvalitativ mat och dryck.

Stadsdelen har också många gröna områden och parker, som Humlegården och Djurgården. Dessa områden är populära för avkoppling och sportaktiviteter som löpning och cykling.

En av Östermalms mest populära områden är Östermalmstorg, som är känt för sin livliga marknad på helgerna. Här säljs allt från färsk frukt och grönsaker till handgjorda konsthantverk.

Östermalm har också många historiska sevärdheter, som Östermalms saluhall och Tessinska palatset. Stadsdelen har även flera konstmuseer och gallerier, som Nationalmuseum och Artipelag.

Sammanfattningsvis är Östermalm en elegant och exklusiv stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Området är känt för sina högklassiga butiker, restauranger och lyxiga bostäder, gröna områden och historiska sevärdheter. Östermalm är en plats som passar den som söker en sofistikerad och elegant atmosfär, och är ett av Stockholms mest eftertraktade områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan