Vasastan

Karlbergsvägen 25B

Exklusiv nybyggd vindslägenhet på Vasastans bästa adress!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Perfekt läge, öppen planlösning, sydvästvänd terrass och en mycket bra bostadsrättsförening - här finns allt man kan önska av en nybyggd vindslägenhet. På detta fantastiska läge längs Karlbergsvägen mitt i Vasastan byggs exklusiva vindslägenheter under 2020-2021. Inflytt beräknad till slutet av sommaren 2021.

Kontakta mäklaren för mer info och visning av vinden.

Stor omsorg har lagts vid disponeringen av råvinden. Vindslägenheten har genomgående ljus, med en mycket bra och öppen planlösning. Takterrassen med stort skjutparti är sydvästvänd.

Lägenhetens design är klassiskt elegant. Genomgående används vackra naturmaterial som ek, marmor, kalksten och kakel. Inga synliga takbjälkar behålls, men istället släta vitmålade vägg- och takytor. Köket har exklusiva snickerier från SieMatic och vitvaror från Miele. Badrummet är påkostat, utan synliga rördragningar med sanitetsporslin från Duravit och kranar från Grohe.


RÅVINDEN

Nu pågår ombyggnation av råvinden i Brf Rosen 13 & 14. På vindarna i gårdshusen byggs totalt fem lägenheter i storlekarna 1 – 1,5 RoK, varav tre med takterrass.
Vindsutvecklare är Dinkelkrossen som uteslutande arbetar med att bygga om vindar till lägenheter i Stockholms innerstad. Vindslägenheterna har ritats av den välrenommerade arkitekten Love Arbén.

Kontakta mäklaren för intresseanmälan och privat visning av råvinden på plats, och av inbyggda produkter och materialval i Dinkelkrossens showroom.

För detaljerad information kring utformning och materialval, se separata ritningar och beskrivningar under dokumentförteckningen.

Projektets hemsida: https://simoncrest.se/hem-till-salu/projekt-karlbergsvagen/
Vindsutvecklarens hemsida: www.dinkelkrossen.se

Namn: Brf Rosen 13 och 14

Antal lägenheter: 59

Byggår: 1899

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Brf Rosen 13 och 14 är en äkta förening som äger marken på adresserna Karlbergsvägen 25-27. Föreningen är idag skuldfri.

Föreningen består idag av 59 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 3 lokaler. Totalt bostadsrättsyta är 3285 kvm.

FASTIGHETEN
Byggnaden uppfördes 1899-1900 efter ritningar av arkitekt och byggmästare Albert Siösteen. Fastigheten utgörs av ett gathus med två innergårdar och två gårdshus. Det är en klassisk jugendbyggnad med svart plåttak och fasad i gulbeige slätputs. Mot gatan har fasaden en ritsad dekor.

1975 utfördes en omfattande ombyggnad av fastigheten, med bl a omdisponering av lägenheterna, installation av centralvärme och installation av hissar i gathuset.
Föreningen har lägenhetsförråd, tvättstuga och styrelserum i källaren, men inga gemensamhetslokaler eller parkeringsplatser.

TIDIGARE GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2020/2021 - Ombyggnation av råvindarna till vindsvåningar.
2020/2021 - I samband med vindsombyggnationen blir hela yttertaket nytt och hissarna i gathuset renoveras.
2019 - Byggnation av cykelförråd på gårdarna
2019 - Renovering av källaren med nya lägenhetsförråd och ombyggnation av lokalyta i markplan till två nya lägenheter med bostadsrätt.
2018 - OVK
2017 -besiktning av stammar
2017 - byte av porttelefon och bokningssystem för tvättstuga
2017 - kontroll av frånluftsfläktar
2011 – Utbyte av samtliga fönster, byte till säkerhetsdörrar till lägenheter, renovering av trapphus, nytt centralt nyckelsystem, postboxar mm.
2011 - Dränering på gården, tilläggsisolering av brandgavel C-hus, lagning av tak, balkongbygge.
1975 - Totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar, centralvärme och hissar
1975 - El-stigar

KOMMANDE RENOVERINGAR
- Nya entréportar under våren 2022
- Styrelsen håller på att ta fram förslag till stämman för renovering av innergårdarna
- Inget nytt stambyte eller annan omfattande renovering är planerat.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Föreningen har en tvättstuga. Under 2020 så installerades två nya tvättmaskiner samt en ny torktumlare. Cykelförråd samt barnvagnsförråd finns på gården.
- Innergården
- Cykelparkering

PARKERING
- Boendeparkering i området via Stockholms stad.

ÅRSAVGIFTEN
- I årsavgiften ingår värme, vatten, Comhem-basutbud samt fiber från Stockholms stadsnät. Obligatoriskt balkongtillägg om 86 kr/månad tillkommer.

LOKALHYRESGÄSTER
- PickyLiving
- Al Dente
- Comb.

Gårdshusen har inte hiss.

Föreningens hemsida: http://brfrosen1314.hemochfastighet.se

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Klassisk jugendfasad från sekelskiftet 1900 längs Karlbergsvägen med träd på trottoarerna

Butiker, skolor och service vid Gustaf Vasa kyrka och Odenplan.

Nära till hela Stockholm och resten av klotet med tunnelbana, pendeltåg och Arlanda Express.

Vasaparken är ett lyckat exempel på en stadspark för alla åldrar och intressen.

Fotbollsplan på sommaren och isbana vintertid. Parklek och konstmuseum. Här finns något för alla.

Populära Rörstrandsgatan med småbutiker, caféer och uteserveringar.

Karlbergs slott med huvudbyggnad från första halvan av 1600-talet.

Cykla eller promenera vid Karlbergssjön, eller ta båten ut på sjön.

Intresseanmälan

Intresseanmälan