Råsunda

Åsvägen 6

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Välkomna till denna nybyggda och smakfulla lägenhet i en stabil och bra förening med låg belåning. Härliga materialval i ljusa toner, bra planerad planlösning.

*Kontakta ansvarig mäklare för visning!*

Bostaden är belägen i den attraktiva stadsdelen Råsunda! Här bor du med kort promenadavstånd till Friends Arena och Westeld Mall of Scandinavia. Där finner du Skandinaviens största shoppingcentrum, med stort utbud av butiker och restauranger, det finns även biograf och bowling. I närområdet finns trevliga promenad- och joggingstråk runt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön.

Längs med Råsundavägen finns ett rikligt utbud av restauranger, caféer och pubar, lite längre upp på Råsundavägen når du mysiga Gamla Filmstaden.
Tar du en längre promenad norrut längs Råsundavägen så når du Hagaparken med vackra grönområden och fina promenadvägar samt Brunnsviken, med bad, båt- och kanotturer på sommaren och plogad skridskobana på vintern.

Här erbjuds utmärkta kommunikationer!
T-bana (Näckrosen), endast några minuters promenad från porten. Med den blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 min till Kista och även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan.

Se bilagd Materiallista under Dokument för närmare specifikation av materialvalen.

Namn: Brf Husberget

Antal lägenheter: 59

Byggår: 1950

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

Föreningen bildades år 2000 och förvärvade fastigheten i december samma år.

Föreningens fastighet omfattar tre flerbostadshus om 5 – 6 våningar. Föreningen äger tillhörande tomtmark.

Föreningen accepterar delat ägande av fysiska personer. Juridisk person accepteras dock inte som medlem i föreningen.

Föreningen har tre garageplatser. Ingen plats är kopplad till någon särskild lägenhet. Avgiften är 900 kr per månad. Mycket låg omsättning!

Föreningen har 38 parkeringsplatser. Ingen plats är kopplad till någon särskild lägenhet. Avgiften är 483 kr per månad. Det finns ingen större kö för närvarande. Sedan våren 2021 har vi numera 8 p-platser som uppgraderats till laddplatser för elbilar och laddhybrider. En särskild kö gäller för dessa platser. Laddplatserna har en högre månadsavgift och kommer från 1 februari 2023 vara 642 kr + debitering för förbrukad el.

Lägenheterna har tillgång till kabel-tv (Com Hems basutbud). Det är ett obligatoriskt komplement som betalas via avgiftsavin.

Bredband 250 Mb via fiber finns genom Telia. Obligatoriskt komplement som betalas via avgiftsavin..

Medlemmarna kan enskilt teckna extra tjänster som digital-tv, fler TV-kanaler samt ip-telefoni med respektive leverantör.

Det finns totalt 59 bostadslägenheter. De flesta lägenheterna är 2:or och 3:or. Det finns fem 4:or (etage) och en 5:a (etage). En tidigare kontorslokal i 6:an kommer omvandlas till tre mindre lägenheter under 2022. En lägenhet är upplåten med hyresrätt.

Under 2021-2022 har en stor renovering av våra balkonger, fasader och balkongräcken genomförts i alla tre husen.

Det är för närvarande inte några betydande förändringar i villkoren för föreningens lån. För övrig information om föreningens ekonomi hänvisar vi till senaste resultaträkning och balansräkning som även finns här på hemsidan.

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum UBC Förvaltning AB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift i samband med överlåtelse, samt avgift vid pantsättning. Avgifterna betalas av bostadsrättshavaren, säljaren, respektive av pantsättaren. Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av aktuellt prisbasbelopp.

Ansökan om medlemskap skickas till Föreningens postadress: Brf Husberget, Åsvägen 4, 16953 Solna.

En mindre lekpark finns mellan Åsvägen 4 och 6. Dit välkomnar vi även våra grannar i föreningen Åsen tvärs över gatan. I gengäld får vi låna deras stora grillplats.

Uppgifter om fastigheten.

Uppvärmningen består av vattenburen värme/fjärrvärme. Husen byggdes år 1950-51.

VA- stammarna i köken är bytta år 2003/2004.

VA- stammarna i badrummen är bytta år 2005/2006, då vi även totalrenoverade badrummen.

Nya eldragningar i husen ligger i framtida underhållsplan (att se över elsystemen). Elstigare är dock bytta 1997. Inom respektive lägenhet är elinstallationen bostadsrättshavarens ansvar.

Takomläggning på alla tre husen är genomförd och blev klar 2013. I samband med takrenoveringen reparerades även puts och tegel på fasaderna i 4-an och 6-an.

Samtliga fönster och balkongdörrar är utbytta år 2008 till underhållsfria bågar med lågenergiglas. Vi bytte då även undercentral för fjärrvärme

Det finns en tvättstuga i varje hus med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt tillhörande mangel- och torkrum. Nya torktumlare och torkskåp installerades 2003. 2013 ersattes gamla fläktar i torkrummen med nya avfuktare.. Tvättmaskinerna byttes ut i 2-an och i 6-an i början av 2018 och i 4:an under 2019.

Servisledningarna mellan Åsv. 6 och gatan byttes i december 2015. Därmed har samtliga hus fått nya servisledningar inom loppet av tre år.

Område: Råsunda

Hemtrevliga Råsunda är en av de mest populära stadsdelarna i Solna kommun. Råsunda erbjuder ett varierat utbud av restauranger och caféer samt servicebutiker. Här bor du i närhet till Mall of Scandinavia som är en av Europas största shoppinggallerior. Samtidigt bor du nära vackra Råstasjön som är en av de mest värdefulla fågelsjöarna i länet och som har långa promenadstråk. Läget är perfekt för den som vill bo nära natur men med god kommunikation in till Stockholm city. Med T-bana och bussar tar du dig smidigt och snabbt in till innerstaden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan