Södermalm

Nytorgsgatan 15A

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Bor bra gör man i allmänhet i kvarteren kring Katarinakyrkan, och i synnerhet på Nytorgsgatan 15A. I en smart 2a på 54 kvadrat samsas en trevlig och smart planlösning med karaktär från såväl byggåret 1938.

Eldstad!
Bra läge!


Kontakta mäklaren för mer information!

Namn: BRF Nytorgsbacken

Antal lägenheter: 79

Byggår: 1938


BRF Nytorgsbacken är en äkta bostadsrättsförening med 79 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Sandbacken mindre 27 med adressen Nytorgsgatan 15 i Stockholm.


UTFÖRA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2023/2024 - Föreningen investerade i ett nytt elmätarsystem. Det finanserades genom det elstöd som föreningen var berättigad till. Underhålls renovering av fastigheten.
2022 - Ventilationsrenovering avslutades med godkänd OVK. Samtliga lägenheter fick då kolfilterfläktar.
Ett markarbete har gjorts på gårdssidan mot skolfastigheten, som omfattar förstärkning av stöd för jordlaster, renovering av den äldre stödmuren och uppförande av ett staket med öppningsbar grind. Nya planteringar har gjorts av såväl träd som marktäckande växter. Kostanden för markarbetet delades med skolfastigheten.
2012/2013 - Säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter.
2005 - Garantibesiktning ägde rum. Renovering av taket - nytt tegeltak.
2004/2005 - Rökkanalerna provtrycktes. Det är tillåtet att använda eldstäderna i lägenheterna.
2003 - En omfattande renovering för bla stammar i kök och badrum, nya huvudstammar för el (3-fas), renovering av balkonger och fasader (omputsning), nya entrépartier, armaturer och ny färgsättning i trapphus.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Inga större kommande renoveringar i närtid.
Löpande underhåll, vissa arbeten i lokalerna för uthyrning samt fasadunderhåll.

EKONOMI
Senaste höjningen av månadsavgifterna var i början av 2024 med 7,5%. Ingen planerad höjning i närtid.
Under 2023 amorterande föreningen 3,9 miljoner extra pga en återlämnad lägenhet.
Årsskiftet 2022/2023 höjdes avgifterna med 10%.
Föreningen har en belåningsgrad på 6 866kr/kvm år 2022.

I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Kabel-tv finns och levereras via Tele2. Bredband samt IP-telefoni via Bredband2. Föreningen har fiberanslutning med 1000Mbit/s. Samtliga lägenheter är anslutna och debiteras 65/mån.
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang som mäter elförbrukningen i respektive lägenhet och faktureras kvartalsvis.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
- 2 tvättstugor
- Torkrum
- Cykelförråd
- Soprum & gruvsoprum
- Verstad
- 2 takterasser
- Innergård, planteringar, pilträd, blommor och spegeldamm.

ÖVRIGT
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.
Beslutande om ett förtydligande i stadgarna gällande skrivning mot juridisk person som medlem i föreningen, godkännes ej.
Föreningen godkänner delat ägande av bostadsrätt.
Garage- och parkeringsplatser ingår inte i bostadsrätterna.
Vindsförråd ingår till varje bostadsrättslägenhet.

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan