Vasastan

Kungstensgatan 46

Högt belägen 2.a med stor balkong i söderläge - Garage - Låg avgift!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

- Ljus & luftig 2.a pot. 3.a
- Låg avgift (1.490kr/mån)
- Garage i huset
- Gym & squashhall
- Högt upp med fin utsikt
- 7 kvm balkong i söderläge

Välkommen till denna ljusa och luftiga arkitektritade funkistvåa belägen i hjärtat av Vasastan! Här bor man med härligt ljusinsläpp från stora fönster med utsikt över takåsarna samt en stor härlig balkong om hela 7 kvm i bästa söderläge. Det stora vardagsrummet kan enkelt delas av för att skapa ett extra rum om man så önskar.

Här bor man mitt i populära Vasastan på en lugn och tyst gata omgiven av grönskande parker såsom Observatorielunden, Vasaparken, Tegnérlunden samt även Hagaparken som lämpar sig väl för härliga promenader och löpning i stadsmiljö.

Brf Stjärnfallet Östra är en mycket välskött förening som har 3 lokaler samt eget garage vilka genererar en attraktiv intäkt vilket även bidrar till den låga månadsavgiften. Alla större renoveringar har nyligen gjorts såsom stambyte, takbyte, installation av laddplatser i garaget (12 st) samt fönsterbyte i alla bostäder.

Bostadsrättföreningarna Stjärnfallet med adress Kungstensgatan, Observatoriegatan Drottninggatan samt Upplandsgatan anno 1880 ritades av de kända funkisarkitekterna Hagstrand & Moegelin som satt sin prägel på flera stora fastigheter i Stockholm.

I området finns ett stort utbud av härliga restauranger och mysiga caféer såsom välbesökta Flippin' Burgers, Tranan och Pascal. Wasahallen/Hemköp med ett brett sortiment finns i samma byggnad runt husknuten.

På 2-3 minuter når man knutpunkten Odenplan med tunnelbana, pendeltåg och bussar. Även T-centralen och Arlanda Express ligger med kort gångstånd till bostaden.

Sammantaget en riktigt fin lägenhet, på bästa adress i Vasastan!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

HALL: Luftig, ljus och rymlig hall med målade väggar och en ljus fin heltäckningsmatta på golvet.
En stor garderob med skjutdörrar och en garderob med spegeldörrar.

VARDAGSRUM: Stort och trevligt vardagsrum med utgång till balkongen.
Målade väggar, trägolv och fönsterbrädor i marmor.

BALKONG: Rymlig balkong i söderläge med utsikt mot gatan.
Balkonggolv i trä och plats för mindre loungegrupp.

KÖK: Stilrent kök med vita skåpsluckor och lådor. Ljus bänkskiva med stänkskydd i glas och inbygg belysning under överskåpen.
Induktionshäll, ugn samt mikrovågsugn. Köket har även köksfläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys från Siemens samt vinkyl.

SOVRUM: Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng.
Målade väggar och trägolv.

BADRUM: Rymligt helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna.
Wc, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, dusch, handdukstork samt golvvärme. Förberett för installering av tvättmaskin.


ÖVRIGT : Lägenhetens alla rum har fönster mot Kungstensgatan i härligt söderläge så bostaden är mycket ljus och fin. Alla bänkskivor i marmor. Säljaren disponerar ett källarförråd om ca 4 kvm.

Namn: BRF Stjärnfallet Östra

Antal lägenheter: 36

Byggår: 1968


Brf Sjärnfallet Östra är en äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken.
Fastigheten Stjärnfallet 20 byggdes 1968 och har en totalyta om 4 424 kvm.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2011 - Stambyte.
2014 - Värmeanläggning.
2015 - Takmålning.
2017 - Relining av dagvattenstammar från taket.
2018 - Fönsterbyte i alla bostäder. Taktätning.
2019 - Installation av nya ventilationsaggregat hos Inside Team. Renovering av ytskikt i tvättstugan. Stamspolning och OVK-besiktning. Avhjälpning av vattenläcka på taket. Installation av tre nya ventilationsaggregat, bytt till ljudisolerande dörrar, ljudisolerat ventilationskanaler samt satt in nya persienner hos Inside Team.
2020 - Installerat nytt ventilationsaggregat hos Inside Team. Modernisering av hissar i uppgång 44 och uppgång 46.
2021 - Genomfört stamspolning i källare (tvättstuga, pannrum och WC). Renovering av ytskikt i trapphus, hisshallar, entréer och cykelrum. Byte av armatur i trapphus, hisshallar och entréer. Slutför OVK besiktning efter åtgärder. Upphandlat avtal med OKQ om att installera 6st laddplatser i garaget samt ansökt och erhållit bidrag för dessa.
2022 - Installerat 6st laddplatser i garaget samt ansökt om bidrag för att installera ytterligare 6st.
Investerat i en ny tvättmaskin i tvättstugan. Begärt offert för byte av 10t innerdörrar hos Inside Team. Förlängt hyreskontrakt med Inside Team med ytterligare 3 år.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL

De närmsta fem åren;
Takbyte, byte av ytterligare fläktar, lagning av spricka i muren mot grannen, renovering av golv i garage och upprustning av gård.

EKONOMI

Föreningen har mycket bra ekonomi. De hyr bl.a ut 2 lokaler för kommersiell verksamhet, total lokalarea om 1862 kvm. Föreningen har även 30 st garageplatser. Vilka tillsammans genererar goda inkomster till föreningen.

Område: Vasastan

Vasastan är en stadsdel i centrala Stockholm, belägen norr om Norrmalm och öster om Haga i Solna kommun. Vasastan har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då området bestod av stora gods och lantbruk.

Idag är Vasastan en populär och välbesökt stadsdel med en mångfald av butiker, restauranger och kaféer. Området är känt för sina vackra byggnader och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

Stadsdelen är också känt för sina gröna områden och parker, som Vasaparken och Observatorielunden. Dessa parker är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

En av Vasastans mest populära områden är Odenplan, som är känt för sina många butiker och restauranger. Här finns också en av Stockholms mest kända byggnader, den berömda Vasa-teatern som är en av Stockholms mest kända scen för underhållning.

Intresseanmälan

Intresseanmälan