Södermalm

Hökens Gata 1

Nybyggd trea mitt på Söder!

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Fast pris! Nybyggd trea med mycket låg avgift på en av Södermalms mest centrala adresser. Lägenheten är genomgående, lättmöblerad och har smakfull design. Här bor du i korsningen Hökens gata/Götgatan. Du har direkt närhet till affärer, restauranger samt butiker och tunnelbanans hållplats Slussen ligger i huset! Planerad inflytt i februari 2021. Välkommen att höra av dig!

Missa inte denna nybyggda trea med fina materialval och centralt läge med populära Götgatan utanför dörren.

Se mer info kring materialen i dokumentet Materiallista.

Namn: Brf Hökensgata 1

Antal lägenheter: 33

Byggår: 1984

Föreningens mark: Äganderätt

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hökensgata 1 ligger centralt i korsningen Hökens gata/Götgatan. De har idag 33 lägenheter varav 4 hyresrätter. Föreningen bildades 2010 och äger marken. Fastigheten bebyggdes 1984.

Föreningen har både mataffär, Matrebellen, och T-bana i huset. Eftersom tågen inte går under vårt hus stör de inte. Götgatan har ett rikt utbud av butiker och restauranger och Medborgarplatsens service finns på ett par hundra meter avstånd.

GENOMFÖRDA UNDERHÅLL
2020 - Byte av ventilationssystem
2020 - Utbyte av avloppstammar i ombyggd lokal och butik
2020 - Nytt soprum
2020 - Renovering av fasad mot Götgatan
2019 - Renovering av tvättstuga exkl maskiner
2019 - Byte av avloppsrör under byggnaden
2018 - Byta av ljusarmaturer i entrén
2016 - Byte av avluftningsrör
2016 - Relining av avloppsrör
2016 - Fastighetsbox
2014 - LED-belysning i trapphus och på loftgångar
2014 - Målning och uppsnyggning av de allmänna utrymmena
2014 - Byte av hiss
2013 - Renovering av fastighetens elskåp
2013 - Tätning av hänglinor
2013 - Ny utrustning i tvättstugan
2012 - Nya avloppsrör i butikslokal
2012 - Renovering av kök hos hyresgäst
2012 - Målning av fastighetens tak
2012 - Ny takvärmeanläggning
2012 - Nya dörrpartier mot gårdarna
2012 - Stuprör mot gatan byttes ut
2012 - Målning av fönster mot gatan
2012 - Nytt entréparti mot gatan
2011 - Rengöring av ventilationssystemet
2011 - Målning av dörrar
2011 - Möbler till gården
2011 - Ny röklucka
2011 - Spolning av avloppsrör
2011 - Byte av vattenpump
2010 - Ny anläggning för hushållssopor
2010 - Motor för fjärrvärmen utbytt
2010 - Lagning av stuprör mot gården
2010 - Renovering av badrum hos hyresrätt
2010 - Rengöring av växlarna i undercentralen

PLANERADE UNDERHÅLL
2021 -

AVGIFT
Avgiften är otroligt låg och är endast på 1032 kr/månaden. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 50 Mbit/s samt Comhems grundutbud för tv. Fiber, Stokab, finns indraget i huset men inte i lägenheterna. Inga planerade avgiftshöjningar finns, snarare att diskussionen gått om att eventuellt kunna sänka hyrorna framåt.
Föreningen sänkte avgifterna med 50 procent från den 1 januari 2016 och avgifterna är mycket låga. Föreningen kommer amortera 9-10 miljoner och bostadsrättsytan kommer uppgå till 2500 kvm, belåningsgraden blir då strax över 7000 kr/kvm.


UPPVÄRMNING
Uppvärmning sker med fjärrvärme.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Lägenhetsförråd finns i källaren.
- På entréplanet finns två cykelrum
- Barnvagnsrum på varje våningsplan.
- Gård med en sittgrupp och en grill.
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel finns i källaren. Utrustningen är från 2013. Tid bokas med lås mellan klockan 08 00 och 23 00 och det är väldigt lätt att få tvättid. Det går bra att tvätta på övriga tider eftersom de boende inte störs av ljudet.
- Soprum och återvinningscentral finns tillgängligt direkt i trapphuset. Möjligt att slänga även grovsopor och elavfall..

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägarskap.
Föreningen är restriktiv med andrahandsuthyrning och tar ut en avgift på 10 procent av prisbasbeloppet, 4 430 kronor 2016, per år vid andrahandsuthyrning.

Då föreningen hittills haft intäkter från lokalhyror som utgör ca 68% av föreningens totala intäkter har den framtill år 2021 varit oäkta, men kommer registreras som äkta under året.

Föreningen har en bra hemsida med mer info: https://brfhokensgata1.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-hokensgata-1

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan