Södermalm

Bondegatan 1F

Fakta Beskrivning Bilder Planlösning Karta Dokument Kontakt

Såld

Charmig tvåa på populär och lugn gata intill Nytorget. En optimalt planerad bostad som ger möjlighet för större middagsbjudningar och trevligt umgänge. Du möts av en rymlig hall med plats för avhängningsmöjligheter. Vardagsrummet erbjuder plats för större soffa och matbord. Bostaden har även kvar charmig eldstad och stuckatur i tak. Från vardagsrummet och köket har du stora djupa fönster med utsikt in mot föreningens innergård. Köket är i svart med bland annat inbyggd micro, diskmaskin och goda arbetsytor. Det rymliga sovrummet ger plats för större säng och är även de placerat mot föreningens innergård. Goda förvaringsmöjligheter i stor klädkammare. I badrummet har du vita kakelplattor och grått klinker på golv. En bostad du inte vill missa!
Centralt läge med allt du behöver inom bara någon minuts promenad.

En mycket trevlig förening med god ekonomi och bra avgift. Värme, vatten, bredband Bahnhof och ComHem (basutbud) kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Runt hörnet har du flertalet restauranger och caféer. Allt från lokala butiker till större kedjor. Gym, shopping, tunnelbana och flertalet bussar har du endast runt hörnet.

HALL
- Mörkbetsat golv
- Vita väggar
- Plats för avhängning

KÖK
- Bevarat parkettgolv
- Vita väggar
- Köksluckor i svart
- Diskmaskin
- Inbyggd micro
- Inbyggnadsugn och spishäll
- Gott om arbetsyta
- Kyl och Frys

VARDAGSRUM
- Öppen planlösning med kök
- Eldstad med etanol.
- Plats för soffa
- Bevarad stuckatur i tak

SOVRUM
- Mörkbetsat golv
- Vita väggar
- Plats för dubbelsäng
- Djupa fönsternischer
- Placerad mot innergård
- Stor klädkammare
- Mindre fönster med direkt dagsljus

BADRUM
- Vitt kakel
- Grått klinker
- Elgolvvärme
- Kommod, badrumsspegel, inbyggd hylla
- Glasväggar dusch
- Fönster för direkt dagsljus

Namn: Brf Hökboet

Antal lägenheter: 57

Byggår: 1885

Äkta/oäkta förening: Äkta

Föreningens mark: Äganderätt

FÖRENINGEN
Brf Hökboet är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 57 bostadsrätter och 7 hyresrätter. Huset byggdes mellan 1885 och 1910 och består av tre fastigheter med adressen Bondegatan 1B-G i Stockholm.
Föreningen bildades 2008.

UTFÖRDA UNDERHÅLL
2021 - Vindsprojekt
2020 - Upprustning av innergård
2020 - Renovering av tvättstuga
2018 - Översyn och ommålning av yttertak samt renovering av innergårdarnas tätskikt
2017 - Översyn av skorstenar och rökkanaler
2016 - OVK
2016 - Föreningens sex trapphus renoverades och fick då åter en färgsättning typisk för tiden kring sekelskiftet
2016 - Säkerhetsdörrar installerades till lägenheterna
2013 - Värmecentral
2012 - Byggdes balkonger mot innergården
2012 - Fasadrenovering av gatufasad samt ut mot lilla gården
2012 - Fönster, renovering och ommålning
2011 - Låssystem och bredband
2010 - Stambyte. Badrummen renoverades i samband med stambytet

PLANDERADE UNDERHÅLL
2021 - 2022 Takombyggnad i samband med vindsbyggnationen
2022 - OVK
2023 - Målning av fönster
2023 - Målning av putsfasad
2030 - Byte av fönster

UTHYRDA LOKALER
Föreningen upplåter även 7 lokaler med hyresrätt. Lokalhyresgästerna är idag frisörsalongen Gaddes Frisör, Bonden Bar, tv-spels-baren N3rds, barnteatern BUS samt en kontorslokal till restaurangen Bengal Garden. Den totala byggnadsytan uppgår till 5 051 kvm, varav 3 791 kvm utgör lägenhetsyta (exklusive råvinden som förädlas 20/21) och 1 260 kvm lokalyta.

AVGIFTEN
Värme, vatten, bredband Bahnhof (1000/1000 mbit via fiber) och ComHem (basutbud) kabel-TV ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns belägen på gården 1F och innehåller 3 stora tvättmaskiner, 2 torkskåp, 1 stor torktumlare och 1 mangel. Föreningen har även ett barnvagnsförråd.

ÖVRIGA YTOR
Innergården har genomgått en omfattande renovering under juli 2020. Den är omsorgsfullt ombonad med både planteringar av blomster, buskar och träd. Gemensamma utemöbler ska finnas att tillgå och under sommarhalvåret är grillen framme för dig som vill bjuda in vänner på middag.

UPPVÄRMNING
Vindsvåningarna - Fjärrvärme
Lägenheter under vindsvåningarna - direktverkande el

JURIDISK PERSON
Juridisk person accepteras inte av föreningen.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen godkänner andrahandsuthyrning i max 3 år. Avstämt med förening den 2022-08-31.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen anlitar en firma för trappstädning och allmänna ytor.
De långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2019 till cirka 35.000.000 kr. Skuld per total yta (BR + lokal) är 9220 kr/m² (2020).
Föreningen tar ut en avgift på 1207kr av förvärvaren vid överlåtelsen.

Område: Södermalm

Södermalm är en central stadsdel i Stockholm som har utvecklats till en av stadens mest populära och trendiga områden. Södermalm har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, då området var en självständig stad vid namn Södermalm.

Idag är Södermalm en stadsdel med en mångfald av olika kulturer och livsstilar. Området är känt för sin bohemiska och alternativa atmosfär, med många butiker, restauranger, barer och klubbar som riktar sig till en trendig publik. Södermalm är också känt för sina gamla trähus och pittoreska gator, som ger området en charmig och avslappnad känsla.

En av Södermalms mest populära områden är SoFo, som ligger söder om Folkungagatan. SoFo, som står för South of Folkungagatan, är känt för sina små butiker, gallerier och kaféer. Området har en unik atmosfär och är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister att besöka.

Södermalm har också många gröna områden och parker, som Tantolunden och Skinnarviksberget. Dessa områden är populära för både avkoppling och sportaktiviteter som löpning och picknick.

Södermalm är också känt för sina historiska sevärdheter, som Katarina kyrka och Maria Magdalena kyrka. Katarina hiss, som förbinder Södermalm med Gamla stan, är en annan populär sevärdhet som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm.

Sammanfattningsvis är Södermalm en mångsidig och spännande stadsdel i Stockholm med en rik historia, kultur och livsstil. Södermalm är en plats som passar alla, oavsett ålder eller livsstil, och är ett av Stockholms mest populära och livliga områden.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Mäklare